.
  • Opel în clasa de lux – Super 6 şi Admiral la aniversarea a 75 de ani


    În 1937, Opel deschide un capitol de legendă cu motoarele de şase cilindri cu tehnologie avansată.



    Rüsselsheim. În cadrul Expoziţiei de Motociclete şi Autovehicule din 1937, desfăşurată în Berlin, Opel a prezentat două modele noi cu o tehnologie revoluţionară: Super 6 şi Admiral. Ambele erau echipate cu o tehnologie avansată. Conceput iniţial ca un autovehicul pentru clasa medie de lux, Super 6 dispune de un motor silențios cu 6 cilindri în linie şi o cilindree de 2,5 litri, ce dezvoltă o putere de 55 cp. Cu toate acestea, autovehiculul Admiral din segmentul de lux are o unitate de propulsie cu şase cilindri şi o cilindree de 3,6 litri, ce generează un cuplu ridicat şi o putere de 75 cp. Ambele motoare prezintă o caracteristică în comun: sunt echipate cu supape în chiulasă. În ceea ce priveşte modelele Super 6 şi Admiral, supapele sunt acţionate de un arbore cu came care este antrenat de un set de roţi dinţate.

    Lansarea noilor modele coincide cu aniversarea de 75 de ani a mărcii Opel, acestea având în faţă un viitor strălucit. Autovehiculul Super 6 a pregătit terenul pentru popularul model Opel „Kapitän” din 1938, care prezenta un motor modern de 2,5 litri. Cu ocazia lansării modelului Admiral de mari dimensiuni, Opel revine în segmentul de autovehicule de lux şi deschide calea către producția de autovehiculele de lux în Rüsselsheim.


    Motor puternic si linii atrăgătoare ale caroseriei

    La aniversarea de 75 de ani a companiei, Adam Opel AG a lansat două autovehicule intens mediatizate în cadrul Salonului Auto de la Berlin din februarie 1937. Fabricarea celor două autovehicule, Super 6 şi modelul de lux Admiral, deschide o poartă către viitor.

    Odată cu modelul Super 6, compania a introdus pentru prima dată supapele în chiulasă pentru un autovehicul de serie. Supapele sunt acţionate de un arbore cu came antrenat de un set de roţi dinţate, tacheți şi braţe oscilante. Motorul cu cursă scurtă, cu şase cilindri în linie şi cilindree de 2,5 litri dezvoltă o putere de 55 cp şi atinge o viteză maximă de 117 km/h. Cu toate acestea, viteza sa de croazieră de 100 km/h reprezintă cel mai important aspect, întrucât conformarea la regimul de autostradă este o caracteristică crucială în era producţiei de autovehicule moderne. Motorul este stabil în gama de turaţii ridicate şi excelează datorită cuplului său ridicat, funcţionării uniforme şi stabilităţii exemplare, caracteristice principiului de fiabilitate promovat de Opel. Broşura de la data respectivă a rezumat punctele forte ale modelului Super 6 după cum urmează: „Caracteristici care se regăseau anterior doar la autovehiculele sport sau de înaltă performanţă scumpe sunt acum disponibile în clasa medie, odată cu lansarea modelului Super 6”. Datorită motorului său puternic, modelul Super 6 devine o alegere firească pentru sporturile cu motor. Pe baza modelului Super 6 a fost dezvoltat un autovehicul sport off-road cu o putere de 65 cp, care va domina cursele off-road şi cele pe distanţe lungi, câştigând multe premii, precum „Cursa internaţională alpină din Germania”.

    Clienţii puteau opta pentru un sedan cu patru uşi sau pentru o variantă cabriolet din fabrică. Începând cu 1938, este disponibilă, de asemenea, o limuzină cu două uşi. Spre deosebire de modelul Opel Olympia, care a fost lansat în 1935 având o caroserie autoportantă, modelul Super 6 este fabricat în continuare cu o caroserie convenţională şi o construcţie separată. Acest fapt a favorizat producători independenţi de caroserii ca Hebmüller, Autenrieth, Buhne sau Gläser, care au conceput caroseria pentru varianta roadster sau cabriolet a modelului Super 6. La vremea respectivă, sloganul publicitar pentru noul Super 6 era „motoare puternice, contururi atrăgătoare”.

    Opel îşi păstrează rolul de lider în segmentul de autovehicule cu motoare cu şase cilindri, datorită modelului Super 6 şi îşi consolidează poziția dominantă, fiind cel mai mare producător de autovehicule din Europa. Până la lansarea succesorului său, modelul „Kapitän”, în 1938, au fost fabricate 46.453 de unităţi ale modelului Super 6.

    „Perfecţiunea este rezultatul combinației dintre frumuseţe şi putere”

    Noul autovehicul de lux Opel Admiral este lansat în același timp cu modelul de clasă medie Super 6. Noul vârf de lance stârneşte rumoare cu designul său opulent şi interiorul elegant. Designul său este aerodinamic şi, într-o oarecare măsură, inspirat din curentul artistic art deco. Opel îşi întregeşte gama de autovehicule cu noul model din segmentul de lux, care poartă denumirea de „Admiral”. Pe lângă varianta sedan elegantă, care valorează 6.500 de mărci germane, este oferită și o versiune cabriolet cu patru uşi, la un preţ de listă de 7.000 de mărci germane. În ceea ce priveşte modelul Super 6, în construcția caroseriei este integrat un cadru rezistent la deformare. Acest lucru le permite producătorilor de caroserii să-şi implementeze propriile variante de design.

    Datorită suspensiilor independente pe puntea faţă, nivelul de confort în timpul conducerii este foarte ridicat. Aşa-numita „suspensie sincronizată Opel” este prevăzută cu stabilizatoare şi amortizoare hidraulice. Puntea spate Banjo include o suspensie cu arcuri semieliptice. Sunt integrate, de asemenea, amortizoare hidraulice. Autovehiculul este propulsat de un motor cu şase cilindri în linie şi o cilindree de 3,6 litri, cu o putere de 75 cp. Grupul de supape în chiulasă al modelului Admiral poate rezista la presiuni foarte înalte. Opel declară că viteza maximă a autovehiculelor este de 132 km/h, iar viteza de croazieră pe autostradă este cuprinsă între 110 şi 115 km/h. Una dintre broşurile Opel din acea perioadă includea următoarea afirmaţie: „prin combinația dintre frumuseţe și putere poate fi atins un grad înalt de perfecţiune”.

    Motorul modelului Admiral nu a impus doar noi standarde în materie de fiabilitate şi rulare silenţioasă, ci a fost utilizat şi pentru modelul Opel Blitz. Astfel, modelul Opel Blitz de trei tone a devenit camionul cu cel mai sofisticat sistem de propulsie la data respectivă. Este, de asemenea, singurul autovehicul Opel cu un motor de dimensiuni mari cu şase cilindri în linie şi supape în chiulasă. După 6.404 de autovehicule fabricate, producţia modelului Admiral este sistată ca urmare a ostilităţilor din 1939.

    Incursiunea mărcii Opel în segmentul de lux continuă după terminarea războiului, atunci când marca reia producţia modelelor „Kapitän” şi Admiral. În 1948 este fabricat primul model „Kapitän” postbelic. În primăvara anului 1970 este în cele din urmă sistată producţia modelului „Kapitän” B, succesorul popular al modelului Super 6.

    Noul Admiral, care este lansat după război în 1964, este pus în vânzare până în anul 1977 şi continuă tradiţia predecesorului său de dimensiuni mari.


    Sursa: Opel Romania / Auto Aiss Focsani


    luni, 5 martie 2012, 12:58

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.