.
  • Opel Ampera, victorie dublă la 'Premiile Internet Auto 2011'




    • Ampera este „cel mai popular autovehicul nou-venit în Europa” si câstigător la categoria autovehicule electrice
    • Opel câstigă cel mai mare premiu acordat de utilizatorii de internet (Carolina) pentru al treilea an la rând

    Rüsselsheim/Geneva. După începerea livrărilor către clienti, modelul Opel Ampera a câstigat două titluri în cadrul „Premiilor Internet auto 2011”, eveniment sponsorizat de site-ul AutoScout24. Ampera a câstigat în segmentul „cel mai popular autovehicul nou-venit în Europa” si la categoria „autovehicule electrice”. Directorul Opel pentru E-mobilitate, Enno Fuchs, a primit două dintre prestigioasele trofee CAROLINA la ceremonia care a avut loc în contextul Salonului Auto de la Geneva. „Cu ajutorul autovehiculului revolutionar Ampera, Opel a preluat conducerea în domeniul e-mobilitătii. Suntem foarte mândri că modelul Ampera a câstigat două premii în această competitie jurizată de public”. Este al treilea an la rând când compania Opel a fost premiată în cadrul celui mai mare concurs al utilizatorilor de internet din industria auto. Anul acesta, AutoScout 24 oferă premiile Internet auto pentru a zecea oară.

    351 de modele au concurat în diferite categorii de autovehicule si în segmente speciale, în care a fost declarat câte un câstigător. Peste 160.000 de utilizatori de internet din Europa au votat pentru a determina câstigătorul general. Victoria modelului Ampera apare după succesul major înregistrat de Insignia în 2009 când a fost declarat câstigătorul titlului de „cel mai popular autovehicul nou-venit în Europa”.


    Tehnologie revoluţionară

    Opel Ampera este primul autovehicul electric care se poate deplasa oriunde, oricând. Modelul sedan cu cinci usi are patru locuri plus spatiu pentru bagaje. O baterie litiu-ion de 16 kWh alimentează motorul electric de 111 kW/150 cp. În functie de stilul de conducere si de conditiile de drum, autovehiculul poate parcurge o distantă cuprinsă între 40 si 80 km fără a produce emisii poluante, functionând numai pe baza energiei furnizate de baterie. Ampera este în permanentă propulsat cu energie electrică. În modul de autonomie extinsă, care se activează de fiecare dată când bateria a ajuns la nivelul minim de încărcare, motorul pe benzină de 1,4 litri, care dezvoltă o putere de 63 kW/86 cp, antrenează un generator care furnizează energie unitătii electrice de propulsie. Sistemul de extindere a autonomiei permite parcurgerea a 500 de kilometri. Motorul poate genera instant un cuplu de 370 Nm, care permite modelului Ampera să accelereze de la 0 la 100 km/h în aproximativ nouă secunde. Viteza sa maximă este de 161 km/h.

    Opel este primul producător auto care a încheiat contracte de colaborare cu 42 de furnizori de energie, astfel încât autovehiculele electrice să poată să fie încărcate în cadrul utilizării zilnice cu energie din surse durabile. Autovehiculele electrice puse în functiune cu energie din surse regenerabile au o contributie semnificativă la reducerea emisiilor de CO2 si combaterea schimbărilor climatice.

    Datorită functiei de autonomie extinsă, soferii Ampera pot beneficia de mobilitatea ecologică oferită de autovehiculul alimentat de la baterie, fără să se îngrijoreze însă în privinta autonomiei.


    Sursa: Opel Romania / Auto Aiss Focsani




    luni, 12 martie 2012, 08:37

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.