.
  • Opel Ampera, debut la Raliul de la Monte Carlo




    „Maşina Anului 2012 în Europa” participă la Raliul Monte Carlo pentru Energie Alternativă


    Rüsselsheim. Pentru prima dată în istoria sa, Opel participă la prestigiosul Raliu Internaţional de la Monte Carlo cu autovehiculele sale electrice premiate. Şase autovehicule electrice Opel Ampera vor debuta în cadrul versiunii „Energie Alternativă” a raliului, care va începe în Annecy-le-Vieux, Clermont-Ferrar şi Lugano pe data de 22 martie şi se va încheia trei zile mai târziu în Monte Carlo, capitala statului Monaco. Pentru a participa la această competiţie, autovehiculele trebuie să aibă un nivel al emisiilor de CO2 de maxim 115 g/km. Principalul obiectiv al raliului este de a acoperi o anumită distanţă, de menţine o viteză constantă şi de a utiliza cât mai puţină energie posibilă. Anul acesta se estimează că vor participa în jur de 150 de autovehicule.

    Prin înscrierea acestui autovehicul electric cu funcție de autonomie extinsă în cadrul raliului internaţional, Opel arată încă o dată că este lider mondial în domeniul e-mobilităţii. „Spectatorii vor avea şansa de a urmări autovehiculul nostru electric în acţiune în condiții extrem de solicitante, precum cele oferite de un raliu”, a declarat Enno Fuchs, Directorul de E-Mobilitate Opel.

    Opel Ampera este primul autovehicul electric care se poate deplasa oriunde, oricând. O baterie litiu-ion de 16 kWh alimentează motorul electric de 111 kW/150 cp. În funcție de stilul de conducere și de condițiile de drum, autovehiculul poate parcurge o distanță cuprinsă între 40 și 80 km fără a produce emisii poluante, funcționând numai pe baza energiei furnizate de baterie. Ampera este în permanență propulsat cu energie electrica.
    Link
    În modul de autonomie extinsă, care se activează de fiecare dată când bateria a ajuns la nivelul minim de încărcare, motorul pe benzină antrenează un generator care furnizează energie unității electrice de propulsie. Sistemul de extindere a autonomiei permite parcurgerea a 500 de kilometri. La drum, sistemul de propulsie electrică Voltec al modelului Ampera generează un cuplu instant de 370 Nm, ce propulsează autovehiculul de la zero la 100 km/h în aproximativ nouă secunde şi asigură o viteză maximă de 161 km/h.


    Sursa: Opel Romania / Auto Aiss Focsani



    marti, 20 martie 2012, 12:28

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.