.
  • Lumea poveştilor lui Creangă, la Biblioteca



    Prin proiectul „Cartea, comoară de învăţătură” având ca parteneri Filiala Sud a Bibliotecii Judeţene „Duiliu Zamfirescu”Vrancea şi Şcoala „N. Iorga” a avut loc o acţiune de omagiere a scriitorului Ion Creangă, unul din marii clasici ai literaturii române.


    Evenimentul a avut loc la Şcoala „N. Iorga” , în incinta sălii CDI şi a debutat cu o prezentare PP despre scriitor si opera acestuia, precum şi o expoziţie de carte a scriitorului. Elevii au prezentat sub îndrumarea doamnei profesoare Liliana Niţu şi a doamnei bibliotecare Adriana Măciucă, o parodie la povestea „Un om leneş”, un concurs interactiv de cunoştinţe din opera lui Creangă şi un concurs de eseuri.




    Un eseu ne-a atras atenţia prin simplitatea cuvintelor, o părere personală şi sinceră a elevului Daniel Văsluianu: „Eu nu sunt un cititor înrăit. Dar atunci când o fac este minunat. Când iei o carte în mână şi te uiţi la copertă ţi se pare plictisitoare, dar atunci când începi să citeşti eşti fermecat de magia şi frumuseţea cărţii şi nu te mai poţi opri din citit. Atunci când citeşti te poţi pune în locul personajelor ca şi cum ai fi acolo. Cititul îţi dă un sentiment plăcut şi descoperi ceva nou”.

    Fiecare elev a primit diplome de participare şi încurajare pentru implicare si dăruire.

    „De multe ori rămânem blocaţi în lumea poveştilor lui Creangă, care au o valoare afectivă asupra sufletelor noastre şi ne călăuzesc paşii iar ca bibliotecari, ne bucurăm să redescoperim că plăcerea lecturii nu s-a pierdut şi are acelaşi farmeci de altădată.” (Liliana Mocanu, bibliotecar coordonator Filiala Sud)





    Director: dr. Teodora Fîntînaru
    Relaţii Publice: bibl. Maria - Cristina Olaru



    joi, 22 martie 2012, 08:46

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.