.
  • Grupul Renault protejeaza resursele de apa in Romania




    - Dacia si Renault Technologie Roumanie, prin Centrul Tehnic Titu, au investit in modernizarea si crearea sistemelor de producere a apei potabile si tratare a celei reziduale
    - Platforma industriala Dacia furnizeaza apa potabila orasului Mioveni
    - Centrul Tehnic Titu a investit 2 milioane de euro pentru protejarea resurselor de apa


    Strategia de dezvoltare durabila a Grupului Renault urmareste mentinerea echilibrului ecologic, reducerea impactului activitatilor companiei asupra mediului inconjurator si respectarea imperativelor de mediu pe toata durata de viata a vehiculului.

    Şi entitatile din România ale Grupului Renault urmeaza aceasta strategie, prin politicile de mediu aplicate. Atât Dacia, cât si Renault Technologie Roumanie, prin Centrul Tehnic Titu, sunt preocupate de calitatea resurselor de apa, importante in activitatile specifice constructiei de masini.

    Dacia furnizeaza apa potabila orasului Mioveni

    Apa potabila este folosita pe platforma Dacia pentru producerea hranei salariatilor, pentru baut si pentru igiena personala a angajatilor. De asemenea, o parte a apei produse este utilizata in procesele tehnologice, ca apa industriala.

    Pe platforma industriala de la Mioveni exista o statie de producere a apei potabile, care furnizeaza apa atât pentru Dacia, cât si pentru cei 33.000 de locuitori ai orasului Mioveni. Începând din anul 2005, statia a fost modernizata prin investitii de 3,4 milioane de euro in: aparatura de laborator, statie de stocare si distributie clor gazos, modernizarea instalatiei de dozare reactivi cu un nou post de preparare si dozare polimer, modernizarea statiei de pompare si a filtrelor.

    Investitiile vor continua in cursul anului 2012 pentru modernizarea filtrelor pentru apa potabila, diagnosticarea retelelor de canalizare cu ajutorul camerei, realizarea unei statii biologice pentru tratarea apelor reziduale in departamentul de vopsitorie.

    Pe lânga apa potabila, apa reziduala care este folosita in activitatea de fabricatie a masinilor, este tratata cu ajutorul unor instalatii complet modernizate. Astfel, au fost create centrale de filtrare pentru tratarea lichidelor de uzinaj, o statie fizico-chimica pentru apele reziduale din departamentul de vopsitorie, evaporatoare pentru tratarea emulsiilor si o instalatie de ultrafiltrare a lichidelor de uzinaj. Apa purificata este refolosita, uleiurile uzate sunt separate si trimise spre valorificare prin ardere.

    Investitiile realizate din 2000 pâna in prezent in procesul de tratare a apei reziduale sunt in valoare de 6,8 milioane de euro.

    Pe platforma exista si un laborator care monitorizeaza calitatea apei brute, a apei potabilizate si a apei evacuate.

    De asemenea, investitiile realizate pe platforma au dus la scaderea consumului de apa/vehicul produs cu - 87,41% in ultimii sapte ani.


    Centrul Tehnic Titu a investit 2 milioane de euro pentru protejarea resurselor de apa

    Renault Technologie Roumanie, prin cel mai nou punct de lucru al sau, Centrul Tehnic Titu, a dezvoltat, inca de la constructia centrului, o politica de protejare a mediului inconjurator.

    Sistemul de drenaj al apelor pluviale a fost creat special pentru a preveni inundatiile si poluarea asociata. Pentru acesta, a fost necesara constructia unui bazin de retentie a apei de aproximativ 40.000 m3 . Acesta are rolul, pe de o parte, de a retine eventualii poluanti care ar putea patrunde in zona pistelor de incercari si, pe de alta parte, de a evita inundatiile terenurilor agricole din proximitate. Totodata, pentru instalarea sistemului de drenaj a fost necesara ridicarea nivelului terenului initial pentru prevenirea inundatiilor prin exfiltrare.

    În plus, Centrul Tehnic Titu beneficiaza de un sistem de evacuare a apei din centru, care protejeaza pânza freatica si reteaua locala. Au fost montate decantoare si separatoare de hidrocarburi pe circuitul apei pluviale, inainte de evacuarea acesteia in pârâul Bai. În urmatoarele luni va fi data in folosinta si o statie de pre-epurare a apelor uzate menajere.

    Calitatea apelor folosite in activitatea Centrului Tehnic Titu este monitorizata in permanenta. Între anii 2008 si 2011, au fost investiti 2 milioane de euro pentru protejarea resurselor de apa.


    Sursa: www.daciagroup.com / Auto Sima Beyer Focsani


    vineri, 23 martie 2012, 09:41

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.