.
  • Primul autovehicul electric care poate fi condus oriunde, oricând


    • Aproape 6.000 de comenzi în Europa
    • Obiectivul de vânzări, conform estimărilor
    • Potenţial de atragere a clienţilor mărcilor auto premium

    Rüsselsheim. Au început livrările autovehiculului electric Opel Ampera, acestea desfăşurându-se conform planului. Primele autovehicule electrice Opel Ampera cu revoluţionara autonomie extinsă au fost livrate clienţilor. Numărul comenzilor se apropie în Europa de 6.000. Printre pieţele cu cel mai mare număr de comenzi se numără Benelux, Germania şi Marea Britanie.

    „Primele noastre livrări se desfăşoară fără probleme şi sunt încântat să confirm că suntem în grafic pentru atingerea obiectivului nostru de a vinde 10.000 de unităţi în 2012,” declară Enno Fuchs, Directorul Departamentului de E-Mobilitate Opel. „Suntem foarte fericiţi de faptul că clienţii europeni au acum posibilitatea de a conduce revoluţionarul nostru model Ampera.”

    Ampera a câştigat nu doar numeroși admiratori printre clienţi, ci și multe distincţii şi premii din partea experţilor în domeniu, mass-media şi chiar a concurenţei. Modelul a câştigat aproximativ 30 de premii şi se află printre finaliştii la premiul „Maşina Anului” (Car of The Year) din acest an. De asemenea, a primit recent punctajul maxim de cinci stele la testele de siguranţă Euro-NCAP.

    Atragerea clienţilor mărcilor premium

    Majoritatea clienţilor persoane fizice au deţinut înainte modele aparținând mărcilor auto premium şi fac trecerea către Ampera şi Opel pentru că doresc să fie primii care beneficiază de o asemenea tehnologie de ultimă generaţie. Prin această trecere, ei iau parte la revoluţia mobilităţii electrice, domeniu în care Opel deţine rolul de lider.

    Până acum, majoritatea clienţilor Ampera sunt de flote auto şi companii. Clienţii de flote auto sunt în general companii mari de leasing care au comandat deja un număr de unități Ampera pentru a fi incluse în planul lor de autovehicule. Printre acestea se regăsesc nume mari precum Lease Plan, ALD şi Europcar. Mai multe companii internaționale mari şi-au manifestat angajamentul pentru protejarea mediului comandând autovehicule Ampera pentru parcurile lor auto.

    Tehnologie revoluţionară

    Propulsia modelului Ampera este în permanenţă electrică. Atunci când este încărcată complet, bateria litiu-ion de 16 kWh alimentează motorul electric avansat de 111 kW/150 cp, care asigură, în funcţie de teren, stil de conducere şi temperatură, o autonomie de 40-80 km în modul de funcționare cu energie electrică, cu zero emisii. De fiecare dată când bateria ajunge la nivelul minim de încărcare, motorul pe benzină porneşte automat şi acţionează generatorul, care furnizează energie motorului electric. Astfel, autonomia este extinsă la peste 500 km, fără a fi nevoie de oprirea la o stație de alimentare. La drum, sistemul de propulsie electrică Voltec al modelului Ampera generează un cuplu instant de 370 Nm, ce propulsează autovehiculul de la zero la 100 km/h în aproximativ 9 secunde şi asigură o viteză maximă de 161 km/h.

    Datorită funcţiei inteligente şi practice de autonomie extinsă, şoferii pot conduce liniştiţi, deoarece nu vor mai rămâne niciodată în pană pe marginea drumului, din cauza bateriei descărcate.



    Sursa: Opel Romania / Auto Aiss Focsani


    marti, 28 februarie 2012, 10:30

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.