.
  • Dacia a livrat apa potabila orasului Mioveni si la -24 grade Celsius



    Temperaturile deosebit de scazute din luna februarie au pus la încercare echipele Dacia care asigura aprovizionarea cu apa potabila a platformei industriale si a orasului Mioveni.


    Odata cu instalarea gerului si a ninsorilor masive, timp de aproximativ o luna, angajatii Dacia din cadrul Serviciului Apa si Laboratoare au actionat continuu pentru spargerea stratului de gheata format în conditii de frig extrem, astfel încât sa se asigure continuitatea furnizarii de apa potabila catre toti consumatorii.

    „Eu si colegii mei am intervenit de câte ori a fost nevoie pentru a sparge stratul de gheata care se forma în decantoarele de apa potabila. Era singura solutie ca sa nu oprim apa catre toti consumatorii. Timp de o luna, am facut acest lucru zilnic la schimburile 1 si 2. Apoi am intervenit doar în zilele în care temperatura era mai scazuta. Au fost zile în care am lucrat si la -24°C si ce spargeam, îngheta la loc, dar consider ca astfel ne-am facut datoria. Nu a fost usor, dar prin actiunea noastra am asigurat alimentarea cu apa atât pentru fabricatie, cât si pentru locuitorii orasului Mioveni”, ne-a povestit Ionel Chionea, operator în cadrul Serviciului Apa si Laboratoare .

    Apa potabila este folosita pe platforma Dacia pentru producerea hranei salariatilor, pentru baut si pentru igiena personala a angajatilor. De asemenea, o parte a apei produse este utilizata în procesele tehnologice, ca apa industriala.

    Una dintre particularitatile Automobile Dacia, fata de celelalte uzine din grupul Renault, este aceea ca asigura productia si distributia apei potabile, atât pentru platforma industriala Dacia, unde lucreaza 13.700 salariati, cât si pentru orasul Mioveni (peste 33.000 de locuitori).

    Apa bruta captata din Râul Târgului este adusa la statia de potabilizare prin doua conducte cu o lungime de aproximativ 4,5 km si apoi este tratata cu coagulanti, într-un bazin de omogenizare. Urmeaza apoi trecerea acesteia prin patru decantoare radiale, statia functionând la un volum zilnic de aproximativ 10.000 mc/zi. Ulterior, apa decantata este filtrata într-o statie cu cinci filtre rapide ce contin nisip cuartos si este dezinfectata cu clor. Apa potabila astfel produsa este pompata din bazinele tampon 2 x 500 mc catre rezervoarele de stocaj cu capacitatea de 20.000 mc. De aici este distribuita gravitational catre consumatori (platforma industriala si orasul Mioveni).


    Sursa: www.daciagroup.com / Auto Sima Beyer Focsani



    miercuri, 28 februarie 2012, 13:45

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.