.
  • Chevrolet Spark dispune de prima motorizare diesel



    Americanii de la Chevrolet mizează tot mai mult pe motoare diesel. Micul Spark este cel care beneficiază acum de un propulsor turbodiesel. Unitatea de 1.0 litru dezvoltă 59 CP si consumă 3,4 litri.


    Chevrolet se gândeste să impulsioneze vânzările de modele mici prin adoptarea versiunilor diesel. Desi se bucură de impact deloc neglijabil, actuala generatie Spark primeste un propulsor pe motorină cu scopul de a atrage amatorii de vehicule economice. Vorbim de o premieră care deja se concretizează pe piata indiană.

    Citadina dispune pe lângă unitătile pe benzină actuale si de o motorizare diesel, special concepută pentru clientii din India si pietele emergente din Asia.

    Sub capota lui Spark diesel se află o unitate cu trei cilindri ce dezvoltă 59 de cai putere. Pe versiunea diesel apar inițialele TDCi care definesc existența unui propulsor turbo cu sistem de injecție common-rail.

    Cu o capacitate de 1.000 de centimetri cubi si un design compact, motorul poate asigura un consum mediu de 3,4 litri/100 km. Performanțele vor fi suținute de un cuplu maxim de 150 Nm, ce va garanta suficientă vigoare în reprizele de accelerație.

    Unitatea diesel de 1,0 litru, construită din aluminiu, beneficiază de pistoane acoperite cu grafit care garantează o frecare redusă performanţă îmbunătăţită, o eficienţă înaltă a consumului de combustibil de înaltă şi periaodă de exploatare mai îndelungată a motorului.

    Spark diesel este comercializat mai întâi în India, iar ulterior va fi destinat si altor tări unde cererea de masini diesel este în crestere.

    Europenii nu vor vedea modelul pe motorină, oficialii Chevrolet considerând că motorizările pe benzină de pe actualul Spark oferă performante comparabile unui motor diesel.


    via www.autopassione.ro / Auto Aiss Focsani


    luni, 13 februarie 2012, 08:41

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.