.
  • Click@ platformă online de instruire pentru bibliotecari




    Click@ platformă online de instruire pentru bibliotecari este un proiect în derulare prin care este sprijinită dezvoltarea profesională a bibliotecarilor publici din România, în scopul oferirii unor servicii moderne, bazate pe IT, comunității deservite.

    Acest proiect beneficiază de un grant oferit de EIFL (Electronic Informa
    tion for Libraries, Italia) și Centrul Mortenson pentru Programe Internaționale de Bibliotecă din Illinois-SUA, prin ANBPR, ca urmare a participării unui număr de 15 bibliotecari și manageri de biblioteci din România la Programul de Training pentru Lideri şi Inovatori, în perioada 17 martie – 17 aprilie 2011, la Urbana – Champaign, Illinois, SUA.

    Click@ platformă online de instruire pentru bibliotecari a primit o finanţare de 12 000 $ şi este realizat în colaborare cu Bibliotecile Județene din Argeş, Bacău, Galați, Iași şi Maramureș. Fiecare bibliotecă a primit suma de 2 000 $ pentru a desfăşura activităţile incluse în proiect, în perioada septembrie 2011 – septembrie 2012, creând în acest fel oportunităţi de dezvoltare profesională foarte accesibile pentru mulţi bibliotecari.

    Principalele activităţi incluse în proiect sunt:
    • Organizarea unor workshop-uri/ateliere de instruire pentru bibliotecari în utilizarea tabletelor şi e-redere-lor;
    • Crearea de tutoriale;
    • Crearea unor colecţii ilustrative ca studii de caz (fotografii şi filme);
    • Postarea tutorialelor şi colecţiilor ilustrative pe o platformă creată şi organizată de către ANBPR – Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România

    Aceste activități se vor desfășura la fiecare bibliotecă județeană, sub coordonarea bibliotecarului care a participat la Programul de Training pentru Lideri și Inovatori al Centrului Mortenson, SUA iar în cazul Bibliotecii Judeţene Vrancea este vorba de bibliotecara Margareta Tătăruş – coordonatorul Secţiei pentru Copii şi Tineret şi formator al bibliotecii.

    Pentru Biblioteca Judeţeană Vrancea au fost achiziţionate 1 tabletă Samsung Galaxy şi 5 e-readere Kindle şi iRiver ce vor fi utilizate la instruirea bibliotecarilor publici – pentru început – din județul Vrancea și municipiul Focşani dar şi pentru comunitatea vrânceană, dacă vor fi solicitări.

    „Pentru că în societatea actuală noile tehnologii se dezvoltă continuu și sunt prezente în toate domeniile de activitate, ne dorim prin implementarea acestui proiect să oferim comunităţii un instrument indispensabil în formarea și dezvoltarea sa continuă – Bibliotecarul 2.0” – Margareta Tătăruş, coordonator proiect


    Director: dr. Teodora Fîntînaru
    Relaţii Publice: bibl. Maria - Cristina Olaru



    marti, 24 ianuarie 2012, 15:25

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.