.
  • Centrul de Formare Profesională al Bibliotecii Judeţene




    Centrul de Formare Profesională al Bibliotecii Județene ”Duiliu Zamfirescu” Vrancea începe o nouă serie de cursuri pentru bibliotecarii vrânceni. Aceste cursuri au loc pentru că în anul 2011 au intrat în Programul Biblionet încă 14 biblioteci publice comunale dar și 3 secții ale Bibliotecii Județene Vrancea.


    Astfel că, 30 de bibliotecari din Focșani, Dumitreşti, Vârteşcoiu, Vulturu, Mera, Vidra, Paltin, Străoane, Gugeşti, Garoafa, Moviliţa, Ţifeşti, Pufeşti, Andreiaşu de Jos și Câmpuri vor participa la cursuri de IT și de gestionare a Centrelor cu Internet pentru Public, în grupe de câte 10. Fiecare serie de curs va dura o săptămână avându-i ca formatori pe Margareta Tătăruş şi Nicoleta Oprişan - trainerii bibliotecari ai Bibliotecii Județene Vrancea.


    Cele 14 biblioteci publice comunale din județul Vrancea vor fi dotate cu 50 de calculatoare şi echipamente IT, iar Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea va primi 19 calculatoare şi echipamente IT care vor fi distribuite în trei secţii: Sala Internet, Secţia pentru copiii şi tineret şi Filiala Sud.

    Programul „Biblionet – lumea în biblioteca mea” este finanţat de Fundaţia Bill & Melinda Gates şi are ca scop dezvoltarea unui sistem modern de biblioteci publice în România. Biblionet este un parteneriat între IREX, Ministerul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional, Fundaţia EOS (Educating for an Open Society), Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) şi bibliotecile publice româneşti.


    ”Cursurile au ca scop dezvoltarea profesională a bibliotecarilor publici din România, în scopul oferirii unor servicii moderne, bazate pe IT, comunității deservite. Dotarea acestor biblioteci cu echipamente dar și instruirea bibliotecarilor în cadrul acestui program național a fost posibil cu sprijinul autorităților locale, tocmai pentru a oferi oamenilor, de orice vârstă, servicii de bună calitate, rapide și eficiente.” – Margareta Tătăruș, formator al Bibliotecii Județene ”Duiliu Zamfirescu” Vrancea.


    Director: dr. Teodora Fîntînaru
    Relaţii Publice: bibl. Maria - Cristina Olaru



    joi, 19 ianuarie 2012, 13:06

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.