.
  • Biblio@sănătate – Educație prin Informare, la Biblioteca Publică Răcoasa



    Din decembrie 2010, 17 biblioteci publice din judeţul Vrancea au fost dotate fiecare, cu şase calculatoare şi echipamente IT de ultimă generaţie.. Acest lucru se datorează Programului Biblionet, finanţat de Fundaţia Bill & Melinda Gates şi are ca scop dezvoltarea unui sistem modern de biblioteci publice în România.


    Programul este implementat şi coordonat, la nivel judeţean, de Biblioteca „Duiliu Zamfirescu” Vrancea. Astfel, Biblioteca Publică Răcoasa, care la începutul lunii ianuarie 2011, a inaugurat deschiderea serviciului gratuit de Internet: Biblionet –lumea în biblioteca mea, va deschide un nou serviciu pentru locuitorii comunei Răcoasa, numit Biblio@sănătate –Educație prin Informare.




    Bibliotecarul Vlădoiu Ghiță avut ideea creării unei baze de date, privind cabinetele medicale din județul Vrancea, din ţara și chiar din străinătate, de unde populația comunei și nu numai, are posibilitatea să acceseze informațiile privind programul medicilor, modul cum poate fi făcută o rezervare, totul făcându-se de la bibliotecă sau de acasă din faţa calculatorului. La sediul Bibliotecii Publice Răcoasa, utilizatorii pot beneficia de acces gratuit la internet şi de îndrumare pentru folosirea calculatorului.
    Această bază de date se găsește pe site-ul bibliotecii comunale Răcoasa : www.biblioteca.racoasa.ro la secțiunea “Sănătate prin educație”.

    Site-ul bibliotecii și baza de date au fost create de doi voluntari ai bibliotecii, factorul postal Baniţa Catalin, Diaconu Cristian elev la Liceul Ioan Slavici și bibliotecarul comunal Vlădoiu Ghiță. Astfel locuitorii comunei Răcoasa nu vor mai fi obligaţi să facă două drumuri până la oraş să se programeze la doctori şi o vor face din faţa calculatorului având toate informaţiile necesare şi totul gratuit.




    În cadrul Proiectului “Sănătate prin educație” este inclus un program de consultaţii on-line, întâlniri lunare cu medicul de familie din localitate şi cu medici de specialitate, o dată pe lună, scopul acestora fiind de informarea comunităţii locale în domeniul medical.

    Bibliotecar Vlădoiu Ghiță – Biblioteca Publică Răcoasa



    luni, 23 ianuarie 2012, 12:17

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.