.
  • Conceptul Nissan Juke Nismo

    • Cu o înălţime mai mică, mai rapid şi cu un aspect chiar mai spectaculos, Nismo redefineşte modelul Nissan Juke
    • Nissan Juke Nismo Concept oferă primele indicii cu privire la viitorul diviziei Nismo
    • Kitul de caroserie special conceput subliniază aspectul şi eficienţa aerodinamică
    • Mai multă putere de la motorul optimizat
    • Şasiu mai compact şi pneuri mai late pentru o manevrabilitate chiar mai bună
    • Elemente sport distinctive la interior
    • Finisare cu culorile obişnuite Nismo

    Nissan Motor Co., Ltd prezintă un nou concept îndrăzneţ pentru viitorul diviziei de performanţă Nismo. Nissan Juke Nismo este fără îndoială una din atracţiile Salonului Auto de la Tokio, oferind primele indicii privind o versiune sport premium a crossover-ului de mare succes.

    Având un design aparte, Nissan Juke a redefinit segmentul auto B, renumit pentru gradul ridicat de concurenţă, însă Juke Nismo Concept este chiar mai spectaculos. Are o gardă la sol mai joasă, este mai lat şi are un aspect mai solid. Chiar şi imobilă, această maşină este în mod evident una de performanţă.



    Conceput pentru un public ce iubeşte maşinile şi caută un model care să reflecte o personalitate puternică, Juke Nismo Concept amplifică această combinaţie unică a maşinii standard, între agilitatea de autovehicul compact, reacţiile similare unui coupé şi puterea unui SUV.

    „Succesul la nivel internaţional al vânzărilor modelului Nissan Juke a dovedit dincolo de orice îndoială că într-adevăr clienţii caută ceva diferit”, a declarat Andy Palmer, Vicepreşedinte executiv, Nissan Motor Co., Ltd. „Juke Nismo Concept reprezintă următorul nivel. Este energic, distinctiv şi foarte atrăgător.”

    Finisat cu culorile obişnuite Nismo, alb perlat cu accente de roşu, Juke Nismo Concept prezintă un kit de caroserie creat de specialiştii în aerodinamică ai Nismo, ale căror abilităţi s-au dezvoltat în cadrul perfecţionării caroseriilor maşinilor de curse.
    Iar, asemenea unei maşini de curse, kitul de caroserie al Juke Nismo Concept nu este conceput doar pentru a arăta bine, ci şi pentru a avea o eficienţă dinamică excelentă. Printre componentele noi se numără bare de protecţie faţă şi spate mai joase şi modificate, aripi mai late şi praguri laterale.

    Modelul grilei a fost restilizat, în timp ce spoilerul hayonului a fost modificat prin adăugarea de elemente laterale care controlează fluxul de aer mai eficient. Chiar şi forma retrovizoarelor a fost schimbată pentru a optimiza randamentul aerodinamic al maşinii şi a reduce înălţarea faţă şi spate fără a mări rezistenţa la deplasare.

    Această reducere a înălţării implică o creştere a suprafeţei de contact a pneurilor cu carosabilul pentru o mai bună aderenţă, care este obţinută, de asemenea, prin introducerea noilor jante de aliaj stilate de 19 inch.

    În mod evident, noutăţile aduse de echipa Nismo se extind şi la şasiu, care a fost coborât şi care a devenit mai compact prin utilizarea de piese brevetate care vor fi disponibile în catalogul extins al pieselor Nismo, în timp ce motorul turbo cu injecţie directă, pe benzină, de 1,6 litri, a fost „tunat” pentru a genera mai multă putere şi un randament crescut.
    Habitaclul conceptului a fost, de asemenea, modificat de Nismo, astfel că acele componente care interacţionează cu simţurile vederii, auzului, aspectului şi atingerii ale şoferului, precum volanul, pedalele, indicatoarele, mânerul schimbătorului de viteze şi finisajele uşilor, au fost restilizate pentru o mai mare implicare a şoferului în timpul conducerii autovehiculului. Aspectele de performanţă ale maşinii au fost subliniate suplimentar prin adăugarea de scaune speciale de tip scoică îmbrăcate în piele, în timp ce importanţa turometrului este redată de culoarea roşie a conturului indicatorului şi a acului acestuia.

    Impresia de aspect sport a postului şoferului poate fi atribuită efectului mat aplicat suprafeţelor ce erau anterior reflectante, în timp ce consola centrală – de forma unui rezervor de combustibil de motocicletă – a primit un înveliş metalic pentru a sublinia caracterul special al conceptului.
    „După cum o arată conceptul, Nismo oferă noi niveluri de personalizare maşinilor Nissan de serie precum Juke. Viitorul pentru Nismo este reprezentat de dezvoltarea de design-uri sport premium pentru un segment de clienţi în continuă creştere”, a afirmat Preşedintele Nismo, Shoichi Miyatani.

    „Viitoarea noastră gamă de autovehicule va fi la fel de accesibilă şi inovatoare ca orice alt produs Nissan, dar beneficiind de energia Nismo, aceasta va fi mai atrăgătoare pentru viitorii achizitori şi va oferi mai multă plăcere la condus”, a adăugat acesta.


    Sursa: Nissan Romania / Auto Sima Beyer Focsani


    joi, 8 decembrie 2011, 14:55

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.