.
  • Opel Ampera câştigă 'Auto Trophy' pentru al doilea an consecutiv

    • Revoluţionarul vehicul electric a fost favoritul cititorilor revistei “Auto Zeitung”
    • Condus eco fără limitări de distanţă

    Rüsselsheim/Düsseldorf. Pentru a doua oară consecutiv, Opel Ampera a câştigat trofeul anual german “Auto Trophy”. În categoria maşini electrice, modelul înregistrat o victorie clară împotriva a 17 competitori.

    Ampera a contorizat 40,2% din voturile a aproximativ 100.000 de cititori ai revistei auto, fiind câştigător detaşat. Rezultatul este o îmbunătăţire clară a situaţiei de anul trecut, competitorii apropiaţi Fisker Karma (15,2%) şi Tesla Roadster (10,6%) înregistrând rezultate mult mai joase.


    CEO-ul Opel/Vauxhall, Karl-Friedrich Stracke, a primit premiul în cadrul ceremoniei de decernare de la forumul auto “Meilenwerk” din Düsseldorf. El a spus că rezultatul clar este o recunoaştere a conceptului inovator şi unic de propulsie venită din partea cititorilor. “Cu revoluţionarul Ampera, Opel îşi asumă un rol de lider în domeniul e-mobilităţii. Propulsia electrică alături de extensia autonomiei ne dă şansa să devenim independenţi faţă de surse de energie ne-regenerabile fără să suferim limitări în folosirea zilnică şi distanţă.”

    Ampera, disponibil deja la dealeri din Europa, este primul vehicul electric ce oferă mobilitate “oriunde, oricând”. Sedanul în cinci uşi oferă spaţiu pentru patru adulţi şi bagajele lor. Un pachet de baterii de 16 kWh litium-ion alimentează propulsorul electric de 111 kW/150 cp. În funcţie de stilul de condus, teren şi temperatură, acesta furnizează între 40 şi 80 de km de condus pur electric cu emisii zero. Roţile Ampera sunt permanent propulsate electric. Atunci când bateria a atins nivelul minim de încărcare, motorul pe benzină porneşte automat şi alimentează un generator pentru unitatea electrică. Acest lucru extinde autonomia la peste 500 km fără a fi nevoie de nicio oprire pentru a alimenta.



    Sursa: Opel Romania / Auto Aiss Focsani


    joi, 24 noiembrie 2011, 12:28

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.