.
  • Instruire gratuită în utilizarea calculatorului, pentru vârstnici, la Biblioteca

    În perioada 21 – 25 noiembrie 2011, la Centrul de Formare Profesională al Bibliotecii Judeţene ”Duiliu Zamfirescu” Vrancea se derulează Cursul de Iniţiere în utilizarea calculatorului şi internetului pentru vârstnici.


    Programul Biblionet – Lumea în biblioteca - mea merge mai departe! Acest program este finanţat de Fundaţia Bill şi Melinda Gates şi este implementat în România de Fundaţia IREX. Acestea, în parteneriat cu autorităţile locale, ANBPR şi bibliotecile publice româneşti facilitează românilor accesul la informaţie prin intermediul internetului dotând bibliotecile publice cu echipamente IT moderne şi performante, care să aducă mai aproape de noi informaţia şi cunoaşterea.

    Inspiraţi de nevoile vârstnicilor de învăţare a utilizării noilor tehnologii, de reducerea decalajului digital dintre generaţii dar şi de nevoia de socializare şi comunicare cu membrii familiei plecaţi în străinătate, prin acest curs ne propunem să-i învăţăm pe participanţi să-şi găsească informaţiile utile prin accesarea unor site-uri specializate, să-şi creeze cont pe Yahoo Mail şi să utilizeze poşta electronică, să deprindă noţiuni de redactare a unui text şi să comunice on-line pe Yahoo Messenger.


    Timp de 5 zile, cei 11 cursanţi vor petrece 3 ore pe zi la bibliotecă, dezlegând mistere ale tehnologiei moderne. Toţi cursanţii au câte un laptop de ultimă generaţie, conectat la internet şi se vor bucura de experienţa didactică şi IT a celor doi formatori ai Bibliotecii Judeţene Vrancea - Nicoleta Oprişan şi. Margareta Tătăruş.

    Prin intermediul acestui curs nou, Biblioteca Judeţeană ”Duiliu Zamfirescu” Vrancea oferă publicului vrâncean un nou serviciu de bibliotecă – Instruire gratuită în utilizarea noilor tehnologii, pentru vârstnici! Cine sunt cursanţii? Oamenii aparent obişnuiţi de lângă noi, dar cu totul speciali, dornici de a învăţa, plini de umor şi care ne-au declarat cu bucurie că: ”…niciodată nu este prea târziu să înveţi!”

    Îi aşteptăm pe toţi cei care doresc să se iniţieze în tainele calculatorului, să se înscrie la cursurile de IT gratuite, oferite de Biblioteca Judeţeană Vrancea!



    Director: dr. Teodora Fîntînaru
    Relaţii Publice: bibl. Maria - Cristina Olaru



    marti, 22 noiembrie 2011, 14:45

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.