.
  • Un bibliotecar la Parlamentul European, la Strasbourg




    Pentru a veni în sprijinul bibliotecarilor multiplicatori de informaţie europeană, precum şi a celor care urmează să desfăşoare asemenea activităţi prin prezenţa lor în Programul Naţional “Biblionet – Lumea în biblioteca ta”, Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) a aplicat şi a obţinut finanţare din partea Parlamentului European, Unitatea de Vizite şi Seminarii, pentru organizarea unei vizite la Parlamentul European de la Strasbourg, Franţa.
    Astfel, ANBPR a organizat o selecţie de proiecte la nivel naţional în vederea identificării unor bibliotecari diseminatori de informaţie europeană şi a realizării unei vizite de documentare la Parlamentul European. În urma acesteia, au fost selectaţi 40 de bibliotecari din sistemul bibliotecilor publice româneşti care, în perioada 6-10 iunie 2011, au făcut un periplu european finalizat cu prezenţa delegatiei romane pe 8 iunie 2011 la Parlamentul European.


    Din grupul astfel constituit, în urma selecţiei de proiecte, a facut parte şi bibliotecara Claudia Hanganu - Şef birou Relaţii cu publicul din cadrul Bibliotecii Judeţene “Duiliu Zamfirescu” Vrancea care a participat cu proiectul Cine? Ce? Cum decidem?

    Vizita la Parlamentul European din Strasbourg, Franţa, a constat într-o conferinţă de informare privind activitatea şi rolul Parlamentului European, o sesiune de întrebări şi răspunsuri precum şi asistenţă la sesiunea în plen de la tribuna pentru public. La întoarcere, delegaţia de bibliotecari a vizitat Biblioteca Naţională a Ungariei – un impresionant monument arhitectural şi un patrimoniu cultural uriaş - cât şi oraşele Viena, Salzburg şi Strasbourg.

    “Prin această vizită la Parlamentul European, s-a creat oportunitatea încheierii unui parteneriat între Unitatea Vizite şi Seminarii a Parlamentului European şi Biroul Parlamentului European pentru România şi ANBPR care va produce în viitor rezultate deosebite şi va asigura un flux continuu de informaţii europene către publicul larg.

    Proiectul cu care am participat se va derula până la data de 1 noiembrie 2011, timp în care se vor organiza diverse acţiuni care vor avea ca scop diseminarea informaţiilor europene, în special cele referitoare la rolul şi activitatea Parlamentului European.



    Impresionante pentru mine au fost atât clădirea Parlamentului European cu arhitectura ei modernă în stil futurist, sala plenului Parlamentului European – hemiciclul, cât şi atmosfera de lucru, prezenţa si aspectele de protocol institutional de cel mai inalt nivel – a declarat bibliotecara Claudia Hanganu. Prezenţa unui bibliotecar din Biblioteca Judeţeană “Duiliu Zamfirescu” Vrancea în grupul de multiplicatori de opinie europeană este binevenită în acest proces continuu şi necesar de diseminare a informaţiilor europene în sens larg."


    Director: drd. Teodora Fîntînaru
    Relaţii Publice: bibl. Maria - Cristina Olaru




    joi, 23 iunie 2011, 20:09

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.