.
  • Volkswagen W12 Coupé



    Volkswagen a prezentat modelul W12 Coupé în anul 2001 în Japonia cu ocazia salonului auto de la Tokio. Elementul principal al modelului coupe cu motor de capacitate medie este reprezentat de propulsorul cu acelaşi nume W12, oferit de Volkswagen, într-o formă uşor modificată, la modelele Phaeton sau Touareg.



    Autovehiculul a fost realizat prin valorificarea execuţiei Monocoque, motorul fiind montat longitudinal în spatele habitaclului. Performanţa de execuţie a motoarelor a fost dovedită în mod impresionant de numeroasele recorduri mondiale stabilite de W12. În timpul cursei de 24 de ore din Nardo din anul 2001, modelul W12 Coupé a stabilit nu mai puţin de nouă recorduri de viteză. După numai câteva luni, în anul 2002, autovehiculul a stabilit pe acelaşi traseu de mare viteză alte cinci recorduri mondiale şi douăsprezece recorduri internaţionale la nivelul clasei.

    Elementul principal al autovehiculului este reprezentat de un motor cu 12 cilindri în W, deosebit de puternic. Graţie acestei forme, motorul este deosebit de compact. Propulsorul dezvoltă fără probleme peste 440 kW şi un cuplu motor maxim de 620 Nm. Nu este de mirare că W12 Coupé atinge viteza de 100 km/h în mai puţin de trei secunde şi jumătate. Prin viteza sa fantastică de peste 350 km/h, prototipul este inclus fără probleme în topul modelelor celor mai performante automobile sport.

    duminica, 24 octombrie 2010, 18:54

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.