.
  • Vrancea s-a alăturat proiectului „Let`s Do It, Romania!“





    Echipa „Let`s Do It, Romania!“ a semnat, ieri, un contract de colaborare cu autorităţile locale. La conferinţa de presă au asistat şi reprezentanţi ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului, ai Gărzii de Mediu şi ai Sistemului de Gospodărire a Apelor dar şi reprezentanţi ai mai multor ONG-uri care au ales să sprijine acest proiect. Maricela Ghiuţă, preşedintele corpului voluntarilor de mediu, împreună cu Elena Matache, reprezentant al firmei „Eco-X“ sunt principalii coordonatori ai „Let`s Do It, Romania!“ la nivelul Vrancei.


    Mihai Dragotă de la Asociaţia EcoAssist spune că reuşita acţiunii de curăţare a României de deşeuri depinde în primul rând de nivelul de implicare al autorităţilor şi cetăţenilor. „Pentru ca acţiunea noastră să aibă un impact cât mai mare trebuie să implicăm cât mai multe instituţii publice dar şi câţi mai mulţi cetăţeni. În acest sens avem nevoie şi de partenerii media cu tradiţie. Televiziunea, radioul şi presa scrisă ne pot fi de foarte mare ajutor pentru că până acum ne-am promovat doar în mediul online“, a declarat Mihai Dragotă. În acest week-end va demara şi acţiunea de cartare care reprezintă identificarea gunoaielor de către voluntari şi postarea datelor găsite la faţa locului pe site-ul www.letsdoitromania.ro. „Geografii noştri vor stabili traseele pe care se va merge pentru cartare. Cu ajutorul GPS-ului se va afla longitudinea şi latitudinea iar voluntarii vor pune pe site aceste date dar şi informaţii privind compoziţia deşeurilor. Cartarea din Vrancea va fi cea de-a 17-a de când am demarat proiectul“, a mai precizat Mihai Dragotă. „Let`s Do It, Romania!“ este un proiect importat din Estonia care propune o curăţenie generală la nivelul întregii ţări, pe 25 septembrie 2010.

    Cum această zi va cădea într-o sâmbătă, organizatorii aşteaptă un număr foarte mare de cetăţeni şi mizează foarte mult şi pe elevi pentru că aceştia pot fi mai uşor de educat în ceea ce priveşte protecţia mediului.

    Cei care vor să se alăture proiectului o pot face pe site-ul menţionat mai sus sau pot lua legătura cu unul din coordonatorii locali, la adresa de mail elenamatche@ecox.ro.



    Sursa: www.monitoruldevrancea.ro


    miercuri, 9 iunie 2010, 15:32

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.