.
-
Noul Transporter - Certificat pentru protectia mediului inconjurator
O realizare remarcabila a ingineriei auto
Oamenii care conduc un Volkswagen Transporter stiu exact ce-si doresc: independenta.
Transporter – caracterizat de spatiu si versatilitate nelimitata – este ideal pentru oamenii care pretuiesc independenta, atat la serviciu cat si in viata particulara. Transporter reprezinta un mod de viata, este un vehicul definit de mobilitate si flexibilitate fara restrictii, indiferent daca vorbim despre varianta Furgon pentru livrari, varianta Autosasiu cu platforma pentru micii intreprinzatori sau modelul Multivan pentru familii, oameni de afaceri sau aventurieri. Transporter este un bestseller, avand peste 10 milioane de unitati livrate in toata lumea. Cea mai recenta versiune a modelului este mai cumpatata decat predecesoarele, compatibila cu mediul inconjurator, economica si confortabila, dar fara a face rabat de la siguranta. Cu alte cuvinte este mai impresionanta ca niciodata.
Originile gamei de modele denumite initial in cadrul companiei Tip 2 dateaza de la începutul anilor 50 – modelul Tip 1 a fost legendarul «Beetle» care initial a constituit baza pentru Tip 2 sau Bulli, dupa cum a devenit cunoscut in limbaj popular. Varianta Bulli are parte de o cariera stralucita, devenind un nume cunoscut pe aproape toate pietele din lume. Începuturile acesteia se leaga de numele Ben Pon. Întreprinderea de familie a acestuia, „Pon´s Automobielhandel” era din 1947 importator oficial al Volkswagen in Olanda. Chiar in acelasi an, Ben Pon are ideea ca pornind de la modelul Beetle sa ofere o varianta Transporter. Cu schita autovehiculului desenata in bloc-notesul sau si devenita legendara in ziua de astazi, acesta il convinge pe directorul de atunci al Volkswagen, Heinrich Nordhoff, de ideea sa geniala. Acesta a fost inceputul unei cariere unice a microbuzelor si autovehiculelor comerciale – mai exact a modelelor Bulli. Pana in prezent s-au vandut peste 8 milioane de unitati Transporter. Prima generatie denumita in cadrul companiei T1 – de la Transporter 1 – apare pe piata in 1950 si devine simbolul automobilistic al dezvoltarii economice si al miscarii Hippie. În 1967 urmeaza T2, apoi T3 în 1979, T4 in 1990 si T5 in 2003.
Autovehiculele comerciale moderne trebuie sa faca fata unor cerinte complexe, asadar trebuie proiectate astfel incat sa intampine provocarile in cel mai bun mod cu putinta. In orice moment! Volkswagen Transporter depaseste cu mult aceste asteptari. Inovatiile multiple inglobate in acest nou model sunt rezultatul a peste 60 de ani de experienta si a dialogului permanent dintre specialistii in domeniu. Produsul este un autovehicul care indeplineste toate conditiile de versatilitate, siguranta, economie, protectia mediului si mai mult decat atat, stabileste standarde noi in domeniu.
Noul Transporter este primul autovehicul in clasa sa care vine in intampinarea viitorului, intruneste calitatile si tehnologiile asteptate de la autovehiculele de calitate, cele care vor sta la baza unui serviciu de transport de bunuri si persoane civilizat si apreciat. Aceste calitati vor influenta pozitiv costurile proprietarilor (asigurari, taxe, intretinere, exploatare) si reprezinta un progres din punctul de vedere al mediului inconjurator, fata de predecesorul sau.
Recomandarea de Mediu (ca urmare a obtinerii certificarii TŰV) pentru autovehiculele noastre si pentru tehnologiile aplicate subliniaza progresul ecologic inregistrat, comparativ cu versiunile anterioare si cu modelele de referinta. Aceasta Recomandare de Mediu se bazeaza pe rezultatele Evaluarii Ciclul de Viata (LCA) – care reprezinta o tehnica de evaluare si analiza a consecintelor produsului asupra mediului. Evaluarea urmareste produsul de la extractia si prelucrarea materiei prime, trecand prin toate fazele sale de productie, transport si distributie, utilizare, rentabilizare, intretinere si reciclare, mergand pana la depozitarea finala sau pana la reintegrarea sa in mediul inconjurator. Obiectivele analizei constau in evaluarea riscului, evaluarea performantei si impactului de mediu, identificarea schimbarilor posibile in fiecare faza a ciclului de viata, care pot conduce la beneficii de mediu si economii de costuri generale.
Pentru Transporter, Evaluarea Ciclului de Viata (LCA) a fost verificata si certificata de TUV NORD. Aceasta certificare confirma ca evaluarea se bazeaza pe date corecte si ca metoda folosita pentru determinare este in acord cu cerintele standardelor ISO 14040:2006 si ISO 14044:2006.
Informatii suplimentare gasiti pe adresa www.environmental-commendation.com.
Sursa: Porsche Romania / Scorpion
sambata, 22 mai 2010, 12:14
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii: