.
  • Japonia - rit si religie la bibliotecă






    Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea, găzduieşte inedita conferinţă 'Trei ani la temple. Rit si religie in Japonia contemporană' susţinută de lector dr. Carmen Săpunaru Tamas.

    Carmen Săpunaru Tamaş este născută în Vrancea şi în prezent locuieste în Osaka unde este lector la Osaka University cu specializarea – mitologie comparată şi studii rituale. Absolventă a Liceului “Alexandru Ioan Cuza” Focşani-1997, a urmat cursurile Faculţăţii de Limbi şi Literaturi Străine - Secţia Japoneză (Universitatea Bucureşti- 2002), Nara University of Education – Japonia 2001-2002, masterat Osaka University of Foreign Studies, Osaka 2006, doctorat Osaka University 2009.

    Conferinţa va cuprinde şi o prezentare power-point a ritualurilor budiste din templul Gatsuzouji - şi va fi însoţită de o expoziţie de fotografie rituală.

    „Actuala prezentare este rezultatul a mai bine de trei ani petrecuţi la un templu budist din Japonia şi încearcă să convingă audienţa ca japonezii nu sunt un popor lipsit de religie, aşa cum s-a afirmat adesea. Ca orice comunitate religioasa, şi adepţii sectei budiste Nichiren se aduna la templu pentru a sărbători evenimentele majore de peste an, pentru a se ruga pentru sănătatea familiei si a prietenilor sau pentru sufletul morţilor. In aceasta prezentare voi încerca să ofer informaţii relativ inaccesibile publicului occidental, însoţite de imagini care ilustrează ritualurile şi practicile religioase de la templul Gatsuzouji din Sakai, Osaka.”(lector dr. Carmen Săpunaru Tamas).

    Biblioteca va pregăti pentru cititorii săi o expoziţie de carte Japonia în texte, imagini şi călătorii şi sperând că evenimentul îi va reuni pe toţi cei interesaţi de cultură şi informaţie vă aşteptăm la Sediul Central, Sala de lectură, miercuri 5 mai, ora 16.30 pentru a pătrunde în secretele ritualurilor budiste din Japonia contemporană.


    Director: drd. Teodora Fîntînaru
    Relaţii Publice: bibl. Maria - Cristina Olaru


    luni, 3 mai 2010, 20:07

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.