.
  • Grupul Volkswagen a cumparat Italdesign Giugiaro




    - Volkswagen a cumparat 90.1% din actiunile casei de design de renume international

    - Extinderea capacităţii şi competenţei pentru iniţiativa modelului global

    - Preşedintele consiliului de administraţie al Volkswagen AG –dl. Martin Winterkorn: “a inceput o nouă eră de parteneriat strategic între aceste două companii”




    Volkswagen Group şi Italdesign Giugiaro SpA (IDG), Torino, au anunţat finalizarea tranzactiei cu succes, la o conferinţă de presă comună marţi la Torino. Grupul Volkswagen va avea o participatie de 90.1 la sută în IDG, inclusiv drepturile numelui de marcă şi pe brevete. Acţiunile sunt absorbite de către filială italiana Lamborghini Holding SpA – subsidiara Audi, acţiunile rămase rămânand în posesia familiei proprietarului Giugiaro.

    “Prin această tranzacţie şi prin acţiunile pe care le deţinem la Italdesign Giugiaro, participăm activ la conducerea uneia dintre cele mai cunoscute companii de design şi dezvoltare din industria auto mondială. Italdesign este nava amiral a designului auto italian şi a deţinut un rol principal în modelarea feţei industriei auto mondiale. Creatorul lui Golf I, Giorgetto Giugiaro, a pus fundaţiile noului design Volkswagen în anii 1970 ” a spus Prof. Dr. Martin Winterkorn, preşedinte al consiliului de administraţie al Volkswagen Aktiengesellschaft, la Torino.

    De multe decenii, Grupul Volkswagen a beneficiat de cooperarea cu succes cu IDG. Giugiaro a facut un nume pentru el însuşi nu numai cu Golf I, dar, de asemenea, cu concepte pentru modele importante, cum ar fi primul Volkswagen Passat, Scirocco sau Audi 80. Un acord-cadru cuprinzător de dezvoltare a fost încheiat în 2008. Volkswagen şi IDG au, de asemenea, proiecte în curs de desfăşurare, cum ar fi conceptul Volkswagen Up! – modelul de familie. Punerea în aplicare a acordului sta, de asemenea, sub rezerva aprobării standard de către autorităţile relevante.

    “Astazi incepe o nouă eră în parteneriatul strategic dintre companiile noastre. Italdesign devine un membru permanent al familiei Volkswagen la nivel mondial”, a afirmat Winterkorn. “Grupul Volkswagen va continua cu initierea modelelor sale de-a lungul anilor următori, modele care vor beneficia de capacitatea şi competenţa Italdesign. Compania va face, prin urmare, o contribuţie importantă la strategia noastră de creştere globală in 2018”, a continuat Winterkorn.

    IDG a fost fondata în 1968 in Torino de Giorgetto Giugiaro şi Aldo Mantovani. Ambii fondatori sunt considerati pionierii designului modern auto italian. Italdesign a dobândit de asemenea, o reputaţie la nivel mondial ca un centru de dezvoltare extrem de competent. Astazi, compania genereaza vanzari de peste 100 milioane € şi are o forţă de muncă de aproximativ 800 de angajaţi.

    „Fiecare picătură devine mare atunci când curge înspre ocean. În ultimele zile m-am lovit constant de această frază citind Lumea lui Sophie, roman scris de norvegianul Jostein Gaardner. Noi suntem picătura. Acum facem parte din Grupul Volkswagen, iar acest lucru înseamnă că ne vom reevalua puterile şi că ne vom reevalua pe noi înşine. Intrarea în Grupul Volkswagen deschide o perspectivă promiţătoare pentru companie”, a spus Giorgetto Giugiaro.


    miercuri, 26 mai 2010, 13:02



3 comentarii:

  1. alibus says:

    Habar n-aveam ca golf 1 a fost desenat de un italian. Acum incep sa inteleg succesul acestui model ;)

  1. danyrolux says:

    Buna Aline!
    Ma bucur ca afli lucruri noi pe blogul meu.
    Iti recomand de asemenea articolele referitoare la istoria si traditia Audi & quattro.
    Si eu, cand am timp, mai intru la tine pe blog sa ma desfat cu un vin bun.

  1. alibus says:

    :) hehe. ma bucur si ne mai auzim :)

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.