.
  • Sărbătorile Pascale la Secţia pentru Copii şi Tineret a Bibliotecii Judeţene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea






    Anul acesta, Sărbătorile Pascale vor fi întâmpinate de Secţia pentru Copii şi Tineret a Bibliotecii Judeţene “Duiliu Zamfirescu” Vrancea, printr-o serie de acţiuni specifice, în care s-au implicat numeroşi copii şi cadre didactice de la grădiniţele şi şcolile din Focşani alături de Centrul Educaţional de Zi din cadrul DGASPC Vrancea şi Centrul de Zi Dănuţ din Broşteni, jud. Vrancea.




    Luni, 29 martie 2010, au expus lucrări minunate, realizate cu acest prilej, copiii de la Grădiniţa Nr. 2 - coord. prof. Ecaterina Mihu, Grădiniţa cu P.P. Nr. 2 -coord. ed. Ligia Georgescu, Grădiniţa Nr. 6 - coord. ed. Valerica Oancea, Grădiniţa cu P.P. Nr. 1 - coord. de ed. Lucica Drastaru şi ed. Cristina Cherciu şi elevii claselor a III a şi a IV- a Step by step de la Liceul Pedagogic „Spiru Haret”- coord. înv. Fotin Alexandrina, Doboş Cătălina şi Bîlcan Dumitra.
    Miercuri 31 martie 2010 au expus ouă încondeiate cu diferite materiale (ghips, mălai, griş, acuarele etc.), realizate cu migală de elevii clasei a II-a C, de la Şcoala « Al. Vlahuţă » Focşani, coordonaţi de inst. Gabriela Tăbăcaru şi care ne-au bucurat cu un moment special dedicat acestor sărbători.



    Joi, 1 aprilie 2010, copiii de la Centrul de Zi Dănuţ din Broşteni, coordonaţi de doamna Elisabeta Norocea, vor expune ouă, icoane şi desene cu teme pascale, iar la ora 15.00 îi vor încânta pe toţi cei care vor trece pragul Secţiei pentru Copii şi Tineret cu un recital de cântece religioase.

    Iar pentru că în fiecare an, pe 2 aprilie – data naşterii scriitorului Hans Christian Andersen – în întreaga lume se marchează, începând din 1967, Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii şi Tineret, vom încheia săptămâna, vineri, 2 aprilie 2010, cu sărbătorirea acestui eveniment. Vor participa elevii claselor V-VII de la Şcoala cu clasele I-VIII « Duiliu Zamfirescu » Focşani, coord. de prof. Pompilia Bărbosu şi bibliotecar Gabriela Harea, precum şi de micuţii cititori ai bibliotecii, de la Grădiniţa cu P.P. Nr. 18 Focşani, coord. de prof. Doina Dima şi Luminiţa Turbatu. Copiii se vor putea bucura de o excursie prin bibliotecă şi universul basmelor, de lectura unor poveşti de H.C. Andersen şi o expoziţie de carte din opera scriitorului, vor încerca să afle un răspuns la întrebarea Există un tipar al poveştilor? şi vor viziona filme inspirate din poveştile de aur ale copilăriei.

    „Şi pentru că Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea s-a implicat ca şi partener, în campania de donaţie de carte, pentru copiii din satul Tîrîtu, com Poiana Cristei, îi aşteptam pe toţi aceia care, doresc să marcheze Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii, să dăruiască o carte, pentru a bucura un suflet de copil şi pentru a înfiinţa o mică bibliotecă, dedicată copiilor din satul Tîrîtu.

    Vă dorim un Paşte fericit alături de toţi cei dragi!” (bibl. Margareta Tătăruş -coordonator Secţia pentru Copii şi Tineret)




    Director: drd. Teodora Fîntînaru
    Relaţii Publice: bibl. Maria - Cristina Olaru




    miercuri, 31 martie 2010, 20:59

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.