.
-
Energie solara de pe acoperisul fabricii AUDI AG
* Producatorul de automobile asigura un spatiu de 11.600 de metri patrati pentru montarea sistemelor fotovoltaice la sediul din Ingolstadt
* Testare practica a tehnologiilor inovatoare
Peter Kössler, directorul fabricii: "O parte importanta a strategiei noastre ecologice"
AUDI AG stabileste noi standarde in domeniul tehnologiilor fotovoltaice. La sediul de productie din Ingolstadt, producatorul de automobile a pus la dispozitie mai multe acoperisuri pentru testarea practica a noilor tehnologii inovatoare dezvoltate de compania Green City Energy din Munchen.
„Astfel, vom genera anual peste 1.000 MWh de electricitate, echivalentul energiei consumate de 220 de locuinte de patru persoane,” a explicat Peter Kössler, directorul fabricii, in timpul instalarii modulelor pe acoperisul atelierului de fabricare a uneltelor. In plus fata de aceasta zona, vor fi instalate panouri fotovoltaice pe acoperisul parcarii departamentului de Dezvoltare tehnica si pe un alt acoperis din partea de sud a fabricii. Aceste module au inceput deja sa furnizeze energie retelei de alimentare inca de la inceputul anului 2010.
Vor fi utilizate patru tipuri de panouri noi. Pe langa aspectul structural si tipul si unghiul de inclinare a acoperisului, alti factori decisivi pentru selectie au fost : calitatile inovatoare, eficienta si, in special, echilibrul energetic al modulelor. „Ne luam angajamentul sa promovam tehnologiile fotovoltaice, o metoda insemnata de producere ecologica a energiei, confirmand si in acest domeniu validitatea sloganului „Vorsprung durch Technik”, a subliniat Kössler.
Acesta este un proiect deschizator de drumuri, ce va servi ca model in interiorul companiei. Este deja planificata instalarea altor module la sediul din Ingolstadt, ce vor acoperi o suprafata de 8.700 de metri patrati. In total, sistemele fotovoltaice instalate la sediul principal vor produce 1.900 MWh de energie electrica.
In prezent sunt evaluate posibilitatile de a instala astfel de sisteme si la celalalt sediu Audi din Germania, de la Neckarsulm. Incepand chiar de anul acesta, modulele fotovoltaice ar putea acoperi o suprafata de 33.000 de metri patrati la acest sediu, furnizand o putere totala maxima (in conditii optime) de pana la 2,0 MWp.
Kössler clarifica: „Sistemele fotovoltaice din Ingolstadt si Neckarsulm sunt o parte importanta a strategiei noastre ecologice.” Pe langa strategia sa complexa de eficienta ecologica, Audi a infiintat recent si o fundatie ecologica cu un capital de cinci milioane de Euro pentru a sustine proiectele de protectie a mediului care servesc binelui public.
Un exemplu ce demonstreaza angajamentul Audi fata de problemele de mediu este utilizarea in proportie tot mai ridicata a caldurii reziduale, pe baza noului contract incheiat la sfarsitul lunii septembrie 2009 cu regia de utilitati publice din Ingolstadt. Acest contract prevede cresterea cantitatii de caldura pentru termoficare furnizata anual pana la aproximativ 120.000 MWh, incepand din 2011. A fost lansat proiectul de cercetare „Oak Forest CO2 Reservoir” (Padurea de stejari – rezervor de CO2), in cadrul caruia in apropierea fabricii au fost plantati 36.000 de stejari. Impreuna cu Autoritatea Silvica din Bavaria si Catedra de Silvicultura Aplicata a Universitatii Tehnice din Muenchen, Audi doreste sa cerceteze modul in care densitatea arboreturilor din padurile de stejar afecteaza productivitatea, biodiversitatea si potentialul de conservare a CO2. Locatiile de testare de langa Györ, in Ungaria si din alte unitati Audi de peste tot in lume vor urma exemplul regiunii pilot din padurea Kösching de langa Ingolstadt.
Sursa: Porsche Romania / Scorpionvineri, 5 martie 2010, 18:48
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii: