.
 • Cântece și desene despre femeie

  Ca de obicei, o activitate reușită și frumoasă de 8 martie când ne-am întâlnit cu toții, membri CLT și voluntari ai Centrului de Limbi Străine, să cântăm, să o “desenăm” și să o “interpretăm” pe mama și femeia în general.  Am fost vreo 30 și am stat împreună vreo 4 ore și ceva până pe la 7 seara, vineri! Membrii de la CLT au venit cu chitara și vioara și au cântat superb pe tot parcursul workshop-ului cântece în română și engleză. A fost cel mai frumos, mai intim și mai sensibil “ambient muzical”.

  Workshop-ul cu Anne a început pe la 4 și a durat vreo 3 ore! Cu adevărat , maraton psihologic! Discuțiile au fost mai mult decât profunde, revelatoare și pline deînvățăminte pentru tinere în general, dar nu numai. A fost o participare “mixtă” foarte interactivă din care și băieții au avut ce învăța despre femeie și chiar despre ei înșiși. Cu toții au conștientizat importanța asumării feminității iar fetele în general au fost interesate de exprimarea atributelor feminității în contextual societății modern. S-au discutat și s-au analizat mult și diferențele de gen, toți au creat un climat de dezbatere interactiv în care exprimările personale au adus la suprafață probleme reale cu care se confruntă tinerii astăzi.

  Partea a doua a atelierului a fost una practică, în care ne-am propus un exercițiu de expresie artistică a concepției despre femeie și feminitate în contemporaneitate. S-a lucrat pe echipe, pe coli de duplex, și fiecare echipă și-a reprodus propria concepție despre tema propusă. Ce a iesit...vedeți în poze.

  Oricum, concluzia întregii întâlniri a fost una extrem de pozitivă și creativă, s-a stimulat comunicarea directă verbal și non-verbală și s-au născut noi idei și proiecte. Adică, viitoare workshop-uri pe teme complementare, deoarece acesta cu siguranță a captat atenția.

  Azi, chiar de 8 martie, acțiunea continuă în stradă cu flori și felicitări pentru doamne și domnișoare. Sperăm că gestul tinerilor va fi primit așa cum se cuvine, pentru că sunt oferite din suflet…de copil.

  O Primăvară splendidă tuturor!

  Cu mult drag, Ana, Adi, Dan și echipa POTPOURRI!


  Anamaria Cătănoiu, Coordonator Centrul de limbi străine, Preşedinte Asociaţia Potpourri


  vineri, 12 martie 2010, 12:40

1 comentarii:

 1. Unknown says:

  mult prea frumos...imaginile chiar m-au miscat iar acea pictura este superba

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.