.
 • Noul Audi A1 - caracter sportiv si individualitate  Primele poze oficiale, pana la lansarea oficiala de la Salonul Auto, Geneva  Bucuresti, 11 februarie 2010. Audi introduce in aceasta toamna o noua dimensiune in clasa compacta. Este vorba despre un model dinamic si de inalta calitate, cu o mare incarcatura emotionala si deosebit, care concentreaza toate virtutile marcii in mai putin de patru metri – un design plin de caracter, calitate fara compromisuri si tehnologii inovatoare si eficiente. Sasiul dinamic si motoarele puternice fac din noul A1 cel mai sportiv automobil din segmentul sau.
  Clientii tineri ai modelului A1 locuiesc, in principal, in orase mari si, din acest motiv, doresc un automobil creat special pentru mediul urban. Datorita dimensiunilor sale compacte, noul Audi A1 este foarte dinamic si agil in traficul urban, fiind extrem de potrivit pentru utilizarea zilnica.
  Interiorul noului Audi A1 este, de asemenea, sportiv si de inalta calitate. Clientii isi pot personaliza numeroasele detalii interioare, pentru a adapta automobilul gusturilor proprii. Cel mai nou model Audi are un portofoliu foarte cuprinzator de tehnologii avansate la bord; sistemul infotainment din dotarea acestuia stabileste noi standarde in cadrul segmentului. Modelul A1 este primul automobil premium din clasa automobilelor compacte de dimensiuni mici – un Audi adevarat, desavarsit.


  Marca Audi intruchipeaza pasiunea pentru automobile. Cu un sasiu dinamic si motoare puternice, modelul A1 este cel mai sportiv automobil din clasa sa, iar acest lucru se vede imediat. Designul sau este unic si modern. Elementele de stil care pozitioneaza modelul A1 in familia Audi includ linia laterala cu arcul distinctiv al plafonului, montantii C asemanatori cu cei utilizati pentru un model coupe, pasajele mari ale rotilor si, desigur, partea frontala cu grila radiatorului single-frame, specifica marcii. Capota si hayonul marcheaza caroseria; luminile din spate sunt modelate tridimensional si au un design distinctiv, atat la rularea pe timp de zi, cat si pe timp de noapte.  Interiorul: spatios si dinamic

  Interiorul modelului A1 este spatios si aerisit. Panoul de instrumente evoca o aripa de avion; cele patru duze de ventilatie rotunde pentru admisia aerului sunt inspirate de turbinele unui avion cu reactie. Caracterul extrem de ergonomic, alaturi de montajele si finisajele ireprosabile, fara compromisuri, sunt tipice pentru standardele inalte ale marcii Audi. Numeroasele detalii de design minunate ale interiorului confirma caracterul premium al noului Audi A1.
  Pe langa liniile de echipare Attraction si Ambition, Audi ofera un pachet media stilat, axat pe infotainment si designul interior. Materialele inovatoare si culorile moderne subliniaza caracterul modelului A1. Fie ca este vorba despre duzele de admisie ale aerului colorate, luminile interioare cu tehnologie LED sau husele scaunelor in culori expresive, personalizarea este un leitmotiv. Gama de echipamente ofera nenumarate posibilitati de armonizare a modelului A1 cu stilul personal al soferului. Exista chiar si o varietate de culori pentru capitonajul arcului plafonului din care puteti alege. Clientii pot comanda multe dintre aceste elemente chiar si dupa ce au cumparat automobilul, daca doresc sa fie in pas cu moda sau sa-si indeplineasca o fantezie.


  Sistemele de infotainment si multimedia disponibile la bordul automobilului sunt aduse direct din clasa de lux. Cel mai performant model al gamei este sistemul de navigatie MMI Navigation Plus, un centru media care stabileste standarde noi in segmentul automobilelor compacte. Incepand cu monitorul care se ridica din panoul de instrumente si pana la unitatea de comanda care urmeaza logica MMI, totul este orientat catre sistemele modelelor Audi din segmentele superioare. Avand la baza sistemul radio concert, pachetul de conexiuni ofera optiunea adaptarii unui sistem de navigatie Audi pe baza de harti, o noutate in sectorul auto. Sistemul audio Bose surround de 465 W este doar un exemplu de module complementare disponibile.


  Simbolul placerii in timpul conducerii: cel mai sportiv automobil din clasa sa

  Sasiul sportiv, dinamic al modelului A1 il pozitioneaza in fruntea clasei sale. Fie ca ruleaza in traficul urban, pe drumuri interurbane sau pe autostrada, Audi A1 ofera o placere a conducerii de exceptie, gratie configuratiei sale sportive, distributiei optimizate a greutatii si directiei foarte precise. Programul electronic de stabilitate (ESP), inclus in dotarea standard a automobilului, impreuna cu diferentialul electronic autoblocant, asigura o manevrare mai sportiva si mai precisa a noului A1, iar siguranta in timpul calatoriei este sporita in mod considerabil.

  Noul Audi A1 stabileste noi standarde si in ceea ce priveste eficienta. Audi a pregatit pentru clientii sai o gama noua de motorizari, formata din patru propulsoare cu patru cilindri, doua motoare TDI si doua TFSI pe benzina, ce dezvolta o putere intre 63 kW (86 cp) si 90 kW (122 cp). Toate motoarele respecta principiul reducerii dimensiunilor, fiind prevazute cu turbocompresoare si beneficiind de un sistem de injectie directa de carburant.
  Toate versiunile modelului A1 impresioneaza prin consumul redus de carburant, avand valori ale ciclului standard situate intre 3,8 si 5,4 litri per 100 de kilometri (valori provizorii). Motorul 1.6 TDI, care dezvolta o putere de 66 kW (90 cp) si este echipat cu transmisie manuala, emite numai 99 g de CO2 per kilometru. Toate motoarele sunt echipate cu un sistem de recuperare a energiei de franare, fiind cuplate la un sistem automat start-stop. Un sistem nou de gestionare a temperaturii, avand o pompa de apa conectata, contribuie la scaderea consumului de carburant al motorului 1.2 TFSI.
  Inalta tehnologie si eficienta: transmisia S tronic cu sapte trepte de viteza

  La Audi, eficienta reprezinta intotdeauna inalta tehnologie. Modelul A1 este dotat cu transmisia S tronic cu sapte trepte de viteza. Transmisia cu dublu ambreiaj schimba treptele de viteza foarte rapid, confortabil si fara intreruperi detectabile ale puterii motorului. Aceasta ofera, de asemenea, optiunea de schimbare a treptelor de viteza in modul manual, cu ajutorul padelelor de pe volan disponibile ca dotare optionala. Transmisia asigura o placere a conducerii de exceptie, reducand in acelasi timp si mai mult consumul de carburant, caracteristica specifica marcii Audi.
  Modelul A1 este sportiv, puternic si atragator. In calitate de nou venit in segmentul automobilelor compacte, atrage un grup modern de clienti: tinerii, care traiesc in mediul urban si cu un stil de viata modern. Clientii noului Audi A1 – dintre care se anticipeaza ca multi vor fi femei – sunt interesati de design, muzica, moda si sport. Pretul modelului de baza se va situa in jurul sumei de 16.000 de Euro ( Germania).


  Design si caroserie

  – Un design distinct si progresist, asemanator cu cel al unui model coupe, ce cuprinde linia aripilor, pasajele mari ale rotilor, arcul acoperisului cu aspect contrastant, personalizat, ca dotare optionala
  – Faruri standard cu aspect caracteristic, faruri optionale xenon plus, cu iluminare diurna cu tehnologie LED, lumini spate modelate tridimensional
  – Caroserie ultrarezistenta, de o calitate a executiei fara compromisuri

  Interiorul si echipamentele

  – Un design dinamic al interiorului, amintind de ingineria aeronavelor
  – Montaje si finisaje de ultima generatie, materiale si culori moderne
  – Doua nivele de echipare si un pachet media stilat, numeroase functii confortabile
  si sportive disponibile, numeroase posibilitati de personalizare

  Sistemul infotainment

  – Cele mai noi tehnologii infotainment, afisaj retractabil MMI pe panoul de instrumente, disponibil optional
  – Sistem de navigatie de inalta performanta, care integreaza conceptul de comanda
  MMI
  – Optiuni cuprinzatoare de conectare si redare pentru telefoanele mobile si dispozitivele portabile de redare a fisierelor muzicale, interfata Bluetooth
  – Pachet de conexiuni pentru integrarea ulterioara a unui sistem de navigatie Audi pe baza de harti
  – Sistem audio Bose cu tehnologia LED si fibra optica

  Sistemul de propulsie

  – Doua motoare TDI si doua motoare TFSI puternice si eficiente, toate echipate cu turbocompresor si injectie directa de carburant, dezvoltand o putere intre 63 kW (86 cp) si 90 kW (122 cp)
  – Toate motoarele sunt dotate cu sistemul de recuperare a energiei si sistemul start-stop; motorul 1.2 TFSI este prevazut cu sistemul de gestionare a temperaturii
  – Motoarele 1.6 TDI, care dezvolta o putere de 66 kW (90 cp) si de 77 kW (105 cp) si sunt echipate cu transmisie manuala, prezinta un nivel al emisiilor poluante de numai 99 g de CO2/kilometru (valoare provizorie).
  – Sistemul de transmisie S tronic cu sapte trepte de viteza, ca dotare optionala
  – Computer de bord cu program de eficienta  Sasiul
  – Distributie echilibrata a sarcinii intre cele doua punti, greutate totala redusa
  – Sasiu sportiv cu ecartament mare; raport direct de demultiplicare a directiei
  – Program electronic de stabilitate (ESP), cu diferential electronic autoblocant, pentru o manevrabilitate dinamica  AUDI AG a vandut in 2009 aproximativ 950.000 de automobile. In 2008, compania a publicat un venit de 34,2 miliarde de euro si un profit inainte de impozitare de 3,2 miliarde de euro. Audi produce automobile in Ingolstadt si Neckarsulm (Germania), Györ (Ungaria), Changchun (China) si Bruxelles (Belgia). La finele anului 2007, in Aurangabad, India a inceput productia modelului Audi A6, iar in octombrie 2008, a modelului Audi A4. Compania este activa pe mai bine de 100 de piete din intreaga lume. Printre filialele detinute in totalitate de AUDI AG se numara Automobili Lamborghini Holding S.p.A in Sant’Agata Bolognese (Italia) si quattro GmbH in Neckarsulm. Audi are in prezent aproximativ 58.000 de angajati la nivel mondial, incluzandu-i pe cei 46.500 din Germania. Marca celor patru inele investeste anual aproximativ 2 miliarde de euro pentru a sustine progresul tehnologic exprimat de sloganul sau, „Vorsprung durch Technik” (Progres prin tehnologie). Audi planuieste sa-si mareasca semnificativ numarul de modele din portofoliu la 42, pana in anul 2015. In 2009, Marca Audi a implinit 100 de ani de existenta. Compania a fost fondata de August Horch in Zwickau, la data de 16 iulie 1909, acesta numind-o dupa traducerea in limba latina a numelui sau („hark!” = Audi, in limba romana: „asculta!”).
  AUDI AG va prezenta rezultatele complete pentru anul financiar 2009 in cadrul Conferintei de presa anuale din 9 martie 2010 de la Ingolstadt.


  Sursa: Porsche Romania / Scorpion


  joi, 11 februarie 2010, 19:02

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.