.
  • Inaugurarea oficială a fondului de carte în limba română la Tivoli, Italia




    În anul 2009, în urma, vizitei din 27 ianuarie, a unei delegaţii oficiale a oraşului Tivoli din Italia, în Focşani, în contextul demersurilor de înfrăţire dintre cele două oraşe, Biblioteca Judeţeană “Duiliu Zamfirescu” Vrancea, a donat Bibliotecii “Maria Coccanari di Fomari” din Tivoli, peste 300 de cărţi în limba română, pentru comunitatea numeroasă de români din localitatea Tivoli.


    Cărţile sunt cu preponderenţă pentru copii şi au fost prelucrate în Tivoli de voluntari români. Fondul de carte, a intrat în circuitul de lectură odată cu inaugurarea proiectului “Biblioteci în lume” din care face parte şi Biblioteca “Maria Coccanari di Fomari ” Tivoli, alături de alte biblioteci din Italia.


    Pe 29 ianuarie 2010, cu ocazia inaugurării oficiale a Proiectului Biblioteci în lume, o delegaţie a Bibliotecii Judeţene “Duiliu Zamfirescu” Vrancea, a fost prezentă la Tivoli, la invitaţia oficialităţilor italiene a oraşului Tivoli.

    La inaugurarea proiectului şi a donaţiei bibliotecii, au participat oficialităţi ale oraşului Tivoli, ai Provinciei Roma, ai Bibliotecii Nazionale Centrale di Roma, scriitori, numeros public român si italian deopotrivă.

    În iniţierea şi organizarea acestor manifestări, au fost implicaţi d-na Adriana Jugaru- preşedinte al Asociaţiei Socio – Culturale Italiană – Română NOLIMES, dl. Pino Zarbo- coordonator al filialei „Casa dei Diritti Sociale” Tivoli şi Ricarda Tulli reprezentant al Primăriei Tivoli.



    Delegaţia bibliotecii a dăruit cu această ocazie, albume de prezentare a Judeţului Vrancea, DVD-uri de prezentare a biliotecii, tuşe picturale reprezentând viaţa şi opera lui Duiliu Zamfirecu – realizate de profesor pictor Octavian Ovidiu Opaiţ, cărţi ale scriitoarei de origine română, Herta Muller laureată a Premiului Nobel pentru Literatură în anul 2009.

    Reprezentanţii bibliotecii, au participat la o Seară eminescieană, o prezentare bilingvă a vieţii şi operei poetului Mihai Eminescu, la care a participat un numeros public român, iubitor de poezie şi interesat de cultura română.



    „Am întâlnit mulţi români care erau interesaţi de tot ceea ce se întâmplă din punct de vedere cultural, am întâlnit români care s-au implicat in activitatea propriu-zisă de bibliotecă şi, mai ales, am simţit, o atmosferă, destinsă, armonioasă, de comunicare caldă şi directă între italieni si români. Am răspuns cu plăcere invitaţiei cordiale de a continua acest proiect în care cartea este cel mai potrivit şi eficient mesager peste graniţă în ceea ce priveşte integrarea românilor în comunităţile de peste graniţă.”(director Teodora Fîntînaru).




    Director: drd. Teodora Fîntînaru
    Relaţii Publice: bibl. Maria-Cristina Olaru



    joi, 4 februarie 2010, 14:44

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.