.
  • Educatie experientiala pentru viata si comunitate



    Asociatia pentru Dezvoltare Durabila "Focul Viu" va informeaza ca in cadrul proiectului - EDUCATIA EXPERIENTIALA PENTRU VIATA SI COMUNITATE ce se implementeaza in perioada 01 noiembrie 2009 - 31 octombrie 2010 cu finantare de la Guvernele ISLANDEI, PRINCIPATULUI LIECHTENSTEIN si NORVEGIEI prin MECANISMUL FINANCIAR AL SPATIULUI ECONOMIC EUROPEAN - Fondul ONG - s-au derulat urmatoarele activitati:



    * 16 persoane au urmat un curs de formatori pentru activitati de educatie prin experienta. Acest curs a fost sustinut de Asociatia Outward Bound Romania si s-a finalizat cu obtinerea unei diplome interministeriale (Ministerul Educatiei si Ministerul Muncii ) care va fi inminata celor care au promovat examenul de la finalul cursului de catre reprezentantii asociatiei mai sus mentionata, la Focsani in data de 18.02.2010 ora 15 in sala de sedinte a Inspectoratului Scolar Judetean Vrancea. Participantii la curs respectiv viitorii formatori (traineri) sunt psihologi din sistemul de invatamint sau din zona protectiei copilului si profesori de sport sau antrenori.
    * am semnat contracte de colaborare cu 4 licee din Focsani in care se va implementa proiectul respectiv Liceul Pedagogic "Spiru Haret", Colegiul Tehnic "Gheorghe Asachi", Grupul Scolar de Transporturi Auto Focsani si Colegiul Tehnic "Ion Mincu". In aceste unitati de invatamint am inceput promovarea proiectului la clase, inscrierea elevilor la cursul de team-building si aplicarea unui chestionar care cerceteaza abilitatile de lucru in echipa.
    * echipa de proiect a achizitionat echipamentele necesare derularii team-building-urilor in valoare de peste 8000 de euro care constau in 3 kituri (de protectie individuala, de protectie colectiva si de team-building) in saci de dormit, izoprene, scari si alte echipamente ce pot fi folosite de 120 de persoane simultan. Din punct de vedere tehnic Asociatia pentru Dezvoltare Durabila "Focul Viu" Focsani este pregatita sa desfasoare traininguri folosind educatia prin provocare dar si traininguri de tipul educatiei prin aventura. In cadrul acestui proiect vom face doar educatie prin provocare iar pasul spre educatia prin aventura se va face la finalul si dupa terminarea proiectului.
    * in urma intilnirilor bisaptaminale s-au format cele 8 echipe de cite doi traineri (formatori) care vor sustine team-building-urile, s-a stabilit programul de training si fise detaliate ale activitatilor ce se vor desfasura pe parcursul celor doua zile de training cu elevii claselor a IX-a de la liceele mai sus mentionate.
    * au fost tiparite 1000 de pliante de prezentare a proiectului care vor ajunge la parinti prin intermediul elevilor insotite de fisa de inscriere a acestora la training fisa ce va trebui sa fie contrasemnata de un parinte, tutore sau alta persoana adulta. S-au tiparit si 20000 de fluturasi care promoveaza valorile Cluburilor de Initiativa Comunitara pentru Tineret IMPACT (Implicare Motivatie Participare Actiune Comunitate Tineri) ce se vor infiinta in a doua parte a acestui proiect.



    Pentru mai multe informatii va invitam joi 18.02.2010 in sala de sedinte a Inspectoratului Scolar Judeten Vrancea unde vor fi inminate diplomele de formatori.

    Persoana de contact: FLOREA IOAN - Coordonator proiect
    Mob: 0723-562.467, 0740-120.932
    Tel/fax: 0237-232.310
    Web: www.addfoculviu.ro
    E-mail: focul.viu@gmail.com



    Pentru informatii oficiale despre Mecanismul financiar al Spatiului Economic European (SEE), accesati: www.eeagrants.org



    miercuri, 17 februarie 2010, 18:57

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.