.
  • URA!!! Carlos Sainz si Volkswagen au castigat Raliul Dakar 2010!






    Carlos Sainz a castigat primul sau titlu in Raliul Dakar, in timp ce Volkswagen si-a confirmat statutul adjudecandu-si primele trei pozitii la general.




    Carlos Sainz (Volkswagen) a castigat editia 2010 a Raliului Dakar la categoria auto, dublul campion mondial din WRC adjudecandu-si astfel prima victorie din cariera in aceasta competitie. Victoria spaniolului de 47 de ani echivaleaza cu a treia victorie in Dakar pentru Volkswagen, care a reusise pana acum sa termine pe prima pozitie a constructorilor in 1980 si 2009.



    Clasamentul categoriei auto al acestei editii din Dakar a fost unul foarte strans, doar doua minute si 12 secunde despartindu-l pe Sainz de al doilea clasat, qatarianul Nasser Al-Attiyah, cel care si-a adjudecat de altfel ultima etapa a raliului, o speciala de 335 de kilometri intre Santa Rosa si Buenos Aires. De altfel, Sainz si Al-Attyiah au avut o disputa serioasa atat pe traseu cat si la nivelul declaratiilor, spaniolul acuzandu-l pe colegul sau de echipa de comportament nesportiv in penultima etapa a Raliului, desfasurata ieri. Conform declaratiilor lui Sainz, qatarianul l-a lovit in momentul in care l-a depasit intr-un nor de praf, ruland ulterior in zig-zag in fata sa pentru a-l deruta.



    Pe pozitia a treia la aceasta categorie s-a clasat un alt Volkswagen, cel pilotat de americanul Mark Miller. Acesta a terminat la peste o jumtate de ora de lider. Urmatorul clasat a fost Stephane Peterhansel (BMW), francezul care castigase pana acum trei Dakar-uri auto si sase moto reusind sa ajunga la final la peste doua ore de Sainz. Al cincilea loc a fost adjudecat de un alt BMW, pilotat de Guerlain Chicherit.




    via Automarket.ro

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.