.
  • Madurodam – Olanda la picioarele tale



    Va recomand sa asteptati cateva momente sa se incarce prezentarea iar apoi sa folositi butonul 'Full' pentru a o vizualiza pe intreg ecranul (mod fullscreen).




    Madurodam este un oraş miniatural situat în Scheveningen, Haga, Ţările de Jos. Reprezintă un model al unui oraş olandez la o scară de 1:25, alcătuit din clădiri tipice olandeze, aşa cum există în diferite zone ale ţării. Această atracţie turistică majoră a fost construită în 1952 şi a fost vizitată de 10 milioane de oameni până în prezent. Orăşelul în miniatură a fost numit după George Maduro, un student la drept din Curaçao care a luptat împotriva forţelor de ocupaţie naziste şi a murit în lagărul de concentrare Dachau în 1945. În 1946 Maduro a fost decorat post-mortem cu onorul Cavalerului de clasa a patra a Ordinului Militar William, cel mai important şi mai vechi onor al Regatului Ţărilor de Jos, deoarece el a ieşit în evidenţă în lupta Olandei împotriva trupelor germane. Părinţii lui au donat banii necesari începerii proiectului.


    Aici casele, bisericile, palatele, parcurile, canalele, trenurile, avioanele, podurile, oamenii si masinile, sunt atat de apropiate de realitate incat vizitatorii par adevarati Gulliver in tara piticilor, rataciti in lumea liliputana. O sa ramaneti fascinati pentru ca oraselul Madurodam in miniatura nu este mort ci cat se poate de viu.

    Aici clopotele bisericilor se aud cand si cand, trenuletele merg pe sina de cale ferata, avioanele decoleaza sau aterizeaza, se intampla diverse accidente iar omuletii construiti isi duc activitatile zilnice la bun sfarsit tot timpul (o sa vedeti camioane cu ciocolata iesind din fabrica celebra de ciocolata Mars, pompieri ce se grabesc sa stinga un incendiu intr-un colt al oraselului, vaporasele ce strabat canalele Amsterdamului alaturi de pestisorii care sunt cat se poate de vii, uneori mai mari decat barcile in sine, copaceii care si acestia sunt cat se poate de naturali, tunsi dupa tehnica bonsai de raman mititei.




    Site oficial: www.madurodam.nl


    Alte prezentari faine gasiti aici.

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.