.
  • Audi R10 TDI vs. Harrier GR7 Jump Jet



    În căutarea unui competitor pe măsură, Audi R10 s-a luat la întrecere cu un avion de vânătoare.


    La celebrul “Festival of Speed” din Goodwood (Marea Britanie) din 2006, 5.000 de spectatori au asistat la o confruntare unica. După victoria din celebra cursa de 24 de ore de la Le Mans, Audi a demonstrat încă o data performanţa motoarelor diesel TDI. A fost o întrecere de accelerare de un kilometru pe Aeroportul RAF (Royal Air Force) Wittering între câştigătorul Le Mans din acel an, Allan McNish, la volanul unui Audi R10 TDI şi un avion de vânătoare cu motor de o putere echivalentă cu 15 000 CP.



    Cu toate că monopostul de 650 CP Audi R10 TDI a fost conceput exclusiv pentru starturile “lansate” şi nu pentru cele de pe loc, automobilul sport cu motor diesel a cedat conducerea cursei abia pe ultimii metri. Avionul de vânătoare Harrier GR7 "Jump Jet” s-a impus cu numai câteva secunde înainte de final.

    “A fost în esenţă o cursă demonstrativă”, a explicat Allan McNisch. “Dar atunci când se întâlnesc un pilot de curse şi unul de vânătoare, lucrurile devin rapid serioase. Să fim aşa de aproape de o victorie a fost o realizare extraordinară, mai ales dacă luăm în considerare că Audi R10 nu a fost special preparat pentru acest tip de întreceri.”


0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.