.
 • Serial: 100 ani de Audi - 100 ani de progres prin tehnologie. Episodul 7: 1989 - Audi duo  Audi duo - primul automobil hibrid


  A fost în avans faţă de epoca sa: noţiuni cum ar fi efectul de seră şi discuţiile legate de emisiile C02 erau încă necunoscute când inginerii de la Audi au inventat protagonistul tehnologiei hibride. Aceştia au prezentat, în luna noiembrie 1989, Ministerului Economiei din Bayern, Audi duo - un Audi 100 Avant care frapează prin celulele solare integrate în plafon.


  Sub tablă se ascunde aşadar o tehnologie a cărei epocă pare să vină abia după 15 ani: un motor pe benzină cu o putere de 133 CP, care acţionează autovehiculul prin axele din faţă în timpul deplasărilor mai lungi interurbane - şi un electromotor de nouă kilowaţi care aduce energia sa pe sol prin intermediul axelor din spate, în timpul deplasărilor pe distanţe scurte. Acesta este alimentat de un pachet greu de 200 Kg din baterii cu cadmiu-nichel care pot fi încărcate atât de generatorul de la bord cât şi conform principiului de racordare la priză.


  Episodul 6: 1989 - Audi TDI
  Episodul 8: 1994 - Audi Space Frame

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.