.
  • Serial: 100 ani de Audi - 100 ani de progres prin tehnologie. Episodul 1: Preambul



    Preambul

    Audi, o cariera spectaculoasa: de la primul cilindru pana la primul semnalizator de circulatie diurna - LED. In acest serial jubiliar veti descoperi cele mai importante puncte tehnice de referinta sub simbolul celor patru cercuri.




    O pantă cu înclinaţie de 80 procente, pistă acoperită cu zăpadă: nebunie total normală pe o trambulină de schi. Totuşi în acest caz nu este vorba de pantă ci de urcare. Conducătorul auto de curse Harald Demut escaladează în anul 1986 trambulina Pitkăvuori din Kaipola, Finlanda, cu Audi 100 CS quattro de serie, actorul principal al unui spot de publicitate impresionant pentru acele timpuri. Spectatorii neîncrezători acuză un artificiu dar nu era vorba de nici o păcăleală. Cuvântul magic se numeşte quattro şi este cel puţin la fel de greu de atins ca şi turnul de lansare. Aceasta înseamnă progres prin tehnologie, pe care-l garantează patru roţi acţionate permanent.



    Prima urcare a trambulinei din Pitkăvuori cu un automobil a celebrat şi începutul unei alte serii de premiere tehnologice care au fost marcate deja din anii 20 ai ultimului secol de autovehiculele lui Horch, DKW şi Auto Union. Fie că aveau opt sau doisprezece cilindrii, cu tracţiune frontală sau cu un motor de putere medie: mărcile precursoare ale companiei de astăzi, AUDI AG, se aflau înaintea vremurilor lor, la fel şi constructorii acestora. Toţi se bucură şi în prezent de un renume legendar. Succesorii acestora i-au imitat şi îi imită în continuare.



    Cu debutul sistemului quattro în 1980 s-a continuat tradiţia inovatoare în Ingolstadt şi au urmat alte capitole de seamă: vă invit sa urmariti in episoadele urmatoare o trecere în revistă a acestora.





    Episodul 2: 1926 - Uzina Horch - opt cilindri

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.