.
 • Audi TT RS si R8 5.2 FSI sunt "Masinile sport ale anului 2009"


  * Revista Auto Bild SportsCars a decernat celor doua automobile sport titlul de invingatoare in clasa din care fac parte
  * Cititorii au votat alte patru modele Audi in top cinci in categoriile aferente
  Audi TT RS este "Masina sport a anului 2009" la categoria "Automobile Coupé de serie". Modelul R8 5.2 FSI si-a adjudecat acest titlu in cadrul categoriei super-masini de serie. Modelele S5 Cabriolet, RS 6, S4 Avant si Q7 V12 TDI s-au clasat fiecare in top cinci in clasele din care fac parte. Premiile acordate de juriul publicatiei lunare Auto Bild SportsCars au fost prezentate in cadrul Salonului Auto de la Essen.

  Sub privirile celor 650 de invitati, Michael-Julius Renz, director de vanzari pentru Germania in cadrul AUDI AG, a primit premiul pentru Audi TT RS; distinctia pentru modelul Audi R8 5.2 FSI i-a fost inmanata lui Werner Frowein, director general al quattro GmbH.  Titlul "Masina sport a anului" este unul dintre cele mai ravnite premii din industria germana de automobile. La sondajul din acest an au luat parte 51.637 de cititori ai revistei. Au fost nominalizate automobile sport care si-au dovedit valoarea in peste 300 de teste si reportaje rutiere, in cadrul a opt clase, clasificate ulterior in automobile tuning si de serie. In afara de cele doua modele invingatoare la categoriile din care fac parte, alte patru modele Audi s-au clasat in top cinci in clasele lor: S5 Cabriolet in clasa "Decapotabile/Roadster de serie"; modelul RS 6 la categoria "Automobile sedan de serie"; S4 Avant in clasa "Automobile Break de serie", iar modelul Q7 V12 TDI la categoria "SUV-uri de serie".

  Expertii de la Auto Bild SportsCars nu acorda titlul de "Masina sport a anului" decat automobilelor sport pursange. In colaborare cu TÜV Rheinland (Autoritatea de Inspectie Rheinland), membrii juriului revistei desfasoara in mod regulat teste rutiere riguroase pentru a evalua temeinic cele mai noi automobile sport.

  Modelul Audi TT RS Coupé este actionat de un motor supraalimentat de 2,5 litri cu injectie directa de benzina, care genereaza o putere de 250 kW (340 cp) si un cuplu de 450 Nm. Motorul cu cinci cilindri ii permite modelului TT RS sa ofere performante extraordinare. Motorul, tractiunea integrala permanenta quattro si sasiul de inalta performanta fac din Audi TT RS un automobil sport exceptional.  Generand o putere de 386 kW (525 cp) si un cuplu de 530 Nm, motorul cu zece cilindri de 5,2 litri ofera performante uluitoare. Tehnologiile avansate Audi, precum tractiunea integrala quattro, sasiul din aluminiu usor, ce beneficiaza de constructia Audi Space Frame, farurile inovatoare pe baza de LED-uri si designul distinctiv plaseaza modelul Audi R8 5.2 FSI in fruntea competitorilor sai.
  Sursa: Porsche Romania / Scorpion

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.