.
 • "Oscarul german pentru design" pentru modelul Audi A5 Coupé


  * Din nou succes la Premiile de Des
  ign ale Germaniei
  * Audi castiga a patra oara, dupa premiile obtinute pentru A2, A3 si A4 Avant
  * Premiul va fi prezentat la Frankfurt, pe 12 februarie 2010  Ingolstadt/Frankfurt/Focsani, 4 noiembrie 2009 - Consiliul German de Design va onora modelul Audi A5 Coupé cu Premiul pentru Design 2010 al Germaniei. Este pentru a patra oara cand un model Audi castiga acest deosebit de prestigios premiu dintre toate distinctiile germane oficiale acordate pentru design. Premiul va fi prezentat in ceremonia de deschidere a Targului International Ambiente, ce se va desfasura la Frankfurt, pe 12 februarie 2010. In cadrul acestei renumite competitii, la categoria Design de Produs au fost recompensate 23 de produse.

  "Echipa de design Audi si eu personal suntem foarte incantati de aceasta onoare, care confirma cu autoritate excelenta in design a marcii Audi. Modelul Audi A5 Coupé se mandreste cu zestrea genetica a unui automobil de referinta in materie de design si este minunat ca arbitrii au fost de aceeasi parere", a declarat Stefan Sielaff, Directorul departamentului Audi Design.

  Wolfgang Egger, Directorul de Design al Grupului Audi, adauga: "Modelul Audi A5 Coupé continua traditia automobilului coupé sport/de curse clasic, cu doua usi: executie puternica si indrazneata datorita elementelor de design progresist tipice Audi. Modelul A5 este o reprezentare a sportivitatii si elegantei, iar conducerea sa ofera o manevrabilitate de exceptie si un confort excelent in calatoriile lungi."

  Astfel, modelul A5 se alatura celorlaltor: Audi A4 Avant, Audi A3 si Audi A2, devenind cel de-al patrulea model care castiga cel mai prestigios premiu german pentru design.

  De la lansarea modelului Audi A5 Coupé, in iunie 2007 si pana la sfarsitul lunii septembrie 2009, au fost vandute aproximativ 112.000 de unitati la nivel international. Cele mai mari piete sunt Germania, Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Franta si Italia.

  Premiul
  Nicio alta competitie de design nu este atat de exigenta cu participantii. De exemplu, o companie poate participa doar daca a castigat deja un premiu national sau international cu produsele sale. In plus, companiile trebuie sa fie nominalizate de unul dintre Ministerele Economiei ale landurilor germane sau de Ministerul Economiei si Tehnologiei din Germania.  Echipa de jurizare
  Castigatorii premiilor sunt desemnati de un juriu independent de specialisti in domeniu. Acestia activeaza in domeniul auto, in universitati, mass media sau sunt specialisti in design. Arbitrii sunt numiti de Ministerul Economiei si Tehnologiei.


  Istoric
  Premiul pentru Design este cel mai prestigios premiu oficial din Germania, fiind oferit de Ministerul Economiei si Tehnologiei. Acest premiu a fost desemnat pentru prima data in anul 1969. Ulterior, aceasta distinctie a fost acordata din doi in doi ani, premiul recunoscand de asemenea de fiecare data diverse merite. In anul 1992 numele premiului a fost schimbat pentru prima data. In ani alternativi, au fost prezentate Premiul Germaniei pentru Design de Produs si Premiul Germaniei pentru Campion la Design, care onora cate un virtuos al designului pentru contributii aduse domeniului.

  Incepand cu anul 2006, Premiile pentru Design ale Germaniei au fost acordate anual, pentru realizari de exceptie in domeniul designului de produs si al designului pentru mijloace de comunicare, precum si pentru un maestru in design. In anul 2010 va fi acordat pentru prima data un Premiu German pentru Design unui designer in ascensiune.

  Fundatia
  Consiliul German de Design este o fundatie non-profit, alcatuita in prezent din peste 150 de membri, printre care se afla reprezentanti din domeniu, organizatii din domeniul designului, asociatii si institutii, fiecare dintre acesti membri apreciind designul ca un mijloc adecvat pentru stabilirea valorilor culturale si economice. Conform prevederilor hotararii de infiintare, emise de Parlamentul Federal al Germaniei, Consiliul asigura o platforma de comunicare pentru orice participant in procesul de design. Caracterul interdisciplinar al Consiliului faciliteaza, de asemenea, crearea unui forum unic pentru schimburi de idei intre mai multe sectoare de activitate, fapt ce propulseaza designul si asigura transferul cunostintelor intre Consiliul German de Design si grupurile tinta ale acestuia.
  Sursa: Porsche Romania / Scorpion

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.