.
  • 'Educatia outdoor pentru viata si mediul inconjurator' - proiect nou al Asociatiei pentru Dezvoltare Durabila 'Focul Viu' Focsani



    Asociatia pentru Dezvoltare Durabila ,,Focul Viu" va implementa in zona SOVEJA, VIZANTEA,
    TULNICI Proiectul "EDUCATIA OUTDOOR PENTRU VIATA SI MEDIU INCONJURATOR" in perioada 25 octombrie 2009 - 06 decembrie 2009, FINANTAT DE MINISTERUL TINERETULUI SI SPORTULUI.



    Proiectul face parte din ,,Programul de implementare a educatiei prin experienta in formarea tinerilor " ce are scopul de a furniza servicii de formare a tinerilor. Educatia prin experienta are doua componente, educatia prin provocare si educatia prin serviciul in folosul comunitatii. Astfel, 16 tineri din mediul rural, vor participa la un training of trainer (TOT) pe tema educatiei prin experienta realizat in natura. Formarea va fi realizata de catre Asociatia Outward Bound si o consideram incheiata dupa ce cei 16 absolventi ai cursului acreditat, trec si printr-o etapa de aplicatie practica. Activitatile de educatie outdoor(in natura) planificate in cadrul acestui proiect fiind in primul rand un stagiu pentru noii traineri dar si o modalitare de formare a celor 100 de tineri cu virste de peste 14 ani ce vor participa la acestea.
    Activitatile de educatie outdoor sunt o inlantuire de exercitii provocatoare urmate de un proces de reflectie asupra exercitiului, in timpul caruia participantii extrag invataturi pentru viitor.
    Finantarea acestui proiect de catre Ministerul Tineretului si Sportului sprijina Asociatia de Dezvoltare si Protectie a Mediului „Zboina” din localitatea Soveja (care este partener) sa isi dezvolte competente de lucru cu tinerii. Participantii la TOT vor fi selectati de catre asociatia mai sus amintita si de catre Asociaţia „Amitie Vizantea Livezi - Epinay sur Orge” (A.V.L.E.) din rindul membrilor si simpatizantilor lor. Cele doua asociatii partenere din Vizantea si Soveja vor selecta 100 de tineri din zona Soveja-Vizantea-Tulnici care vor participa gratuit pe parcursul unui weekend la o activitate de educatie prin provocare in Centrul de Tineret Galaciuc.


    De asemenea finantarea acestui proiect aduce si Asociatiei pentru Dezvoltare Durabila „Focul Viu” un plus de resurse pentru extinderea in mediul rural a Programul de implementare a educatiei experientiale in formarea tinerilor. Proiectul va avea un buget de 49020 lei din care contributie proprie12620 lei si 36400 lei contributie de la M.T.S. Continutul acestui material nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Ministerului Tineretului si Sportului.

    Persoana de contact:

    FLOREA IOAN- Coordonator proiect

    Mobil: 0723/562.467, 0740/120.932
    Tel/fax: 0237/ 232310
    Web: www.addfoculviu.ro;
    E-mail : focul.viu@gmail.com


    Pentru informatii oficiale despre finantarea proiectului accesati: www.mts.gov.ro

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.