.
  • 'Volkswagen and Audi blog' sprijina programul 'Restaurare' al TVR


    Incepand de astazi, 22 octombrie 2009, 'Volkswagen and Audi blog' sprijina programul 'Restaurare' al televiziunii nationale, prin afisarea pe site a unui banner cu link. Alatura-te si tu!






    Călătorind în Europa sau, oriunde în lume, căutăm cu ardoare vestigiile trecutului.


    La noi acasă, în schimb, patrimoniul construit de sute de ani, se degradează şi se distruge, prin neglijenţă, abandon, lipsă de fonduri, sau, de multe ori, din cauza unor afaceri imobiliare dubioase. Conace, palate, case, biserici, cetăţi dispar încetul cu încetul din peisaj, lasând loc unor terenuri virane bune să primească construcţii noi, mult mai profitabile.
    Ceea ce se distruge iremediabil, este propria noastră istorie, cu care suntem gata să ne lăudăm în faţa străinilor.
    Învăţăm la şcoală că ne-am bătut cu turcii, sau cu alţi invadatori, dar lăsăm singuri să se distrugă clădirile în care au trăit strămoşii noştri.
    Televiziunea Română încearcă să vă convingă că se poate şi altfel. Campania "Restaurare" vă invită să contribuiţi la salvarea monumentelor istorice.
    30 de clădiri monumente istorice, selectate cu ajutorul Comisiei Naţionale a Monumentelor, intră într-o competiţie în care publicul larg va decide care dintre ele va fi restaurat. Ele aparţin acum primăriilor şi consiliior locale care doresc să le integreze în circuitul public, iar campania TVR încearcă să le ajute.
    Timp de zece săptămâni, în fiecare duminică, un film documentar vă va prezenta câte trei monumente care trebuie restaurate. Dumneavoastră veţi fi invitaţi să votaţi unul din trei.
    Zece clădiri vor ajunge în finala care se va desfăşura pe întâi decembrie. Atunci, veţi fi invitaţi să votaţi în direct care dintre cele zece merită restaurată.Tot pe întâi decembrie se va organiza şi un teledon pentru strângere de fonduri pentru restaurarea clădirii care va câştiga.

    Strămoşii noştri au dat un leu pentru Ateneu, şi Ateneul s-a construit şi ne mândrim cu el. Puteţi contribui direct la salvarea altor clădiri valoroase din patrimoniul nostru!



    Detalii suplimentare despre program gasiti aici.

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.