.
  • Lansare de carte si Expoziţiei de pictură, in octombrie, la Biblioteca Judeteana 'Duiliu Zamfirescu' Vrancea




    Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea, organizează în luna octombrie, lansarea cărţii „Vitralii sufleteşti - frânturi din viaţă” şi vernisajul expoziţiei de pictură „Adâncul privirii”.




    Tinca Munteanu, este născută în anul 1943, în comuna Ţifeşti, satul Clipiceşti, Vrancea şi este la prima sa carte, „Vitralii sufleteşti-frânturi din viaţă” pe care o propune publicului vrâncean.
    A scris această carte în memoria soţului şi închină acestă carte tuturor celor care au fost aproape de sufletul său. Vorbeşte despre Vrancea, despre ţinuturile natale, despre copilărie, cu dragoste, simplu şi din suflet: „Consider că majoritatea oamenilor din toate colţurile lumii, indiferent pe ce continent se află, au un sentiment aparte pentru locul natal unde au văzut pentru prima dată lumina zilei. M-am născut într-unul din frumoasele ţinuturi ale Vrancei, eu cred că Munţii Vrancei sunt cei mai frumoşi, mai sălbatici, mai falnici, şi indiferent de anotimp ei sunt îmbrăcaţi şi gătiţi ca de o mare sărbătoare ….”.

    'TINCA MUNTEANU, autoare a unui volum de amintiri Vitralii sufleteşti, vine cu o selecţie de versuri despre natură, anotimpuri, iubire târzie, confesiuni lirice, pline de sensibilitate.' - Cezarina Adamescu, in revista 'Agero'.


    Tot în acest context, va avea loc vernisarea expoziţiei de pictură, „Adâncul privirii”, realizată de Diana Sava, care are în palmaresul său mai multe expoziţii colective şi personale, începând cu expoziţia de debut, la vârsta de numai 12 ani – Şcoala Cândeşti, expoziţii din timpul studenţiei, în cadrul Facultăţii de Farmacie Carol Davila – Bucureşti, pe care a absolvit-o in anul 1993, expoziţii de pictură la Casa de Cultură Odobeşti- 2005, 2006, expoziţie Ateneul Popular Focşani – 2006 iar în prezent are expuse lucrări la Galeria de Artă Hidalgo.
    Preocupările Dianei Sava se extind şi spre poezie, participând la mai multe festivaluri naţionale de poezie şi având tipărite deja două volume de poezie, iar în prezent are în lucru volumul de versuri Adâncul Privirii.

    Vă aşteptăm, alături de noi, joi - 8 octombrie 2009, ora 15.00, în Holul Sediului Central al Bibliotecii Judeţene „Duiliu Zamfrescu” Vrancea.


    Director: drd. Teodora Fîntînaru
    Relaţii Publice: bibl. Olaru Maria-Cristina

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.