.
 • Emisii de numai 99 de grame de CO2 pe kilometru cu cele doua noi modele Audi din seria A3

  * Audi A3 1.6 TDI cu emisii de 99 de grame de CO2/km
  * Inovatii de la Platforma de eficienta modulara

  * 77 kW (105 CP) si un cuplu de 250 Nm pentru o propulsie puternica


  Ingolstadt/Focsani, 4 octombrie 2009 – Audi a ridicat din nou stacheta pentru eficienta, cu noul model A3 1.6 TDI care emite doar 99 de grame de CO2 pe km, situandu-se astfel sub pragul de 100 g/km. Aceasta cifra corespunde unui consum de carburant extrem de eficient, de 3,8 litri de motorina la 100 km. In acelasi timp, motorul TDI genereaza o putere de 77 kW (105 CP) si un cuplu de 250 Nm, asigurand o propulsie puternica.

  Noile modele din seria A3 sunt propulsate de un motor TDI cu patru cilindri, ce dezvolta 77 kW (105 CP) la 4.400 rpm si o capacitate cilindrica de 1.598 cmc, care transmite in mod continuu un cuplu de 250 Nm catre arborele cotit, la turatii intre 1.500 si 2.500 rpm. Motorul TDI propulseaza modelul A3 cu trei usi de la 0 la 100 km/h in 11,4 secunde si atinge o viteza maxima de 190 km/h; modelul A3 Sportback atinge 100 km/h in 11,7 secunde.

  Consumul de carburant deosebit de eficient de 3,8 litri de motorina la 100 km se datoreaza in principal impactului sinergetic al tehnologiilor din cadrul Platformei de eficienta modulara de la Audi. Sistemul start-stop opreste motorul imediat ce automobilul se opreste, maneta schimbatorului de viteze se afla in pozitia neutra si soferul si-a ridicat piciorul de pe pedala de ambreiaj. Sistemul porneste apoi din nou motorul imediat ce pedala de ambreiaj este apasata — in tot acest timp functionand silentios, comod si rapid.

  In timpul etapelor de franare si de deplasare la viteza de croaziera, sistemul de recuperare a energiei controleaza in mod inteligent alternatorul pentru a recupera energia, care este depozitata temporar in baterie. Aceasta energie este apoi redirectionata spre sistemul electric in timpul accelerarii, reducand astfel sarcina alternatorului. Acest lucru economiseste carburant. Sistemul de recuperare a energiei si sistemul start-stop isi manifesta adevaratul potential in conditii de trafic urban — in care se deplaseaza zilnic majoritatea clientilor.

  Ambele modele noi din seria A3 vor fi echipate din fabrica cu transmisii manuale cu cinci trepte cu un raport de transmisie final mai lung cu aproximativ 7%. Un indicator pentru schimbarea treptelor de viteza situat pe panoul de instrumente ajuta soferul sa aleaga treapta ideala. Aceasta solutie este de importanta majora, deoarece aproximativ 30 la suta din consumul de carburant depinde de deciziile luate de sofer si de stilul de conducere al acestuia.

  Noile modele Audi A3 1.6 TDI cu emisii de 99 g CO2/km incorporeaza si mai multe inovatii de la Platforma de eficienta modulara Audi. Sasiul automobilului este putin mai jos. Acest lucru reduce partea frontala si — impreuna cu elementele proiectate special pentru caroserie si partea inferioara a acesteia — si coeficientul aerodinamic. Pneurile de 195/65 R 15 exceleaza in special datorita rezistentei reduse la rulare.

  Audi va incepe sa comercializeze modelele A3 1.6 TDI si A3 Sportback 1.6 TDI in prima jumatate a anului 2010. Preturile vor fi similare cu cele ale modelelor existente deja pe piata, ce ofera acelasi nivel de performanta.


  Sursa: Porsche Romania / Scorpion

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.