.
  • Biblioteca Judeteana Vrancea ne imbie sa savuram 'Placerea Lecturii'



    Recent, Minimax - post de televiziune pentru copii din România, ce difuzează programe non-violente, a lansat o amplă campanie naţională de popularizare a lecturii, ce beneficiază de implicarea bibliotecilor din întreaga ţară. Campania denumită 'Plăcerea Lecturii', se desfăşoară în perioada 01 octombrie - 30 noiembrie 2009 şi se bucură de asemenea, de sprijinul Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), Asociaţiei Bibliotecilor Publice din România (ABR), reţeaua de librării Diverta, postul de radio pentru copii Itsy Bitzy, producătorul de jucării Noriel, cotidianul Jurnalul Naţional şi editura Litera, precum şi persoane publice, actori, sportivi şi numeroase personalităţi din lumea artistică.


    Biblioteca Judeţeană “Duiliu Zamfirescu” Vrancea se implică şi ea, alături de ceilalţi, în promovarea şi desfăşurarea acestui program şi acestei campanii pentru lectură în rândul copiilor şi tinerilor vrânceni, la toate secţiile sale.

    În această perioadă, este programat să se desfăşoare un concurs de eseuri pe temele favorite de lectură ale copiilor de toate vârstele. Aceştia vor fi răsplătiţi cu numeroase premii oferite de organizatori, care constau în sute de cărţi, jucării şi colecţii enciclopedice. Cei mai talentaţi şi creativi dintre aceştia îşi vor putea vedea publicate operele pe site-ul http://www.minimaxtv.ro/.

    Biblioteca, îi aşteptă pe toţi copii şi tinerii doritori să participe la concurs, să împrumute cărţi şi să le discute împreună cu invitaţii ei, la evenimentele organizate cu acest prilej.

    Toţi cititorii, vor beneficia de sprijinul bibliotecarilor pentru a putea trimite lucrările pentru Concursul 'Plăcerea Lecturii' la adresa de mail placerealecturii@minimax.tv. În acest scop, copii sunt aşteptaţi la toate secţiile noastre, la Sălile Multimedia de la Sediul Central, Secţia pentru Copii şi Tineret, Filiala Sud şi Centrul de Limbi Străine, unde vor fi îndrumaţi şi ajutaţi de bibliotecari.

    „Ne-am alăturat acestei campanii naţionale, având convingerea, că aceasta promovează interesul pentru carte şi cuvântul scris, încurajează lectura şi stimulează creativitatea în rândul tinerilor şi copiilor de toate vârstele. Importanţa lecturii este evidentă şi mereu actuală, iar îndrumarea copiilor spre lectură, este esenţială astăzi, mai mult ca oricând, ea reprezentând o investiţie pe termen lung - din aproape fiecare carte citită, rămânând cu o idee, cu un concept. sau cu un "parfum" de întrebare, ceea ce ne face să citim în continuare”, afirma bibliotecara Olaru Maria-Cristina, responsabila de Relaţii Publice.



0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.