.
 • Volkswagen Autovehicule Comerciale a produs un milion de unitati T5

  • De la lansarea productiei in martie 2003 au fost produse un milion de unitati ale modelului T5
  • Bestsellerul marcii este pe primul loc in Europa


  Hanovra/ Focsani, 1 iulie 2009 – Volkswagen Autovehicule Comerciale a sarbatorit in fabrica din Hanovra un milion de unitati produse din seria T5. In ceea ce priveste modelul aniversar, este vorba despre un vehicul de transport carosat cu motorizare 1,9 l TDI 62 kW de culoarea rosu tornado.
  „T5 este si ramane pe primul loc la categoria din care face parte in ceea ce priveste numarul de autovehicule noi, inmatriculate in Europa si Germania“, a subliniat Stephan Schaller, purtator de cuvant al consiliului de administratie al marcii Volkswagen Autovehicule Comerciale, cu ocazia festivitatilor organizate in fabrica din Hanovra. „Un milion de unitati T5 inseamna un milion de clienti carora dorim sa le multumim. In plus, acest rezultat exprima eforturile depuse de toti angajatii Volkswagen Autovehicule Comerciale: atat in sectorul productiei, cat si al proiectarii si achizitiilor, al asigurarii calitatii, desfacerii, la nivelul intregii marci, dar si al dealerilor nostri“, a subliniat Schaller.
  Heinrich Söfjer, presedintele comitetului de intreprindere al Volkswagen Autovehicule Comerciale, a remarcat si eforturile deosebite ale angajatilor: „Prin T5, colegii au reusit si sa realizeze un autovehicul cu o calitate corespunzatoare! Astfel s-a imbunatatit pe de-o parte imaginea fiabilitatii modelului nostru T5 in randul clientilor; pe de alta parte, a fost posibila consolidarea calitatii de lider de piata, atat in vremuri bune, cat si in perioade dificile. Prin acest jubileu, T5 face ca Hanovra sa fie in trecut, in prezent si viitor locatia pentru productia de vehicule utilitare usoare si de modele pentru petrecerea timpului liber.“
  Numai anul trecut, Volkswagen Autovehicule Comerciale a livrat clientilor din intreaga lume aproximativ 178.000 de unitati T5. Printre cele mai importante marci din Europa se numara, alaturi de Germania, si Marea Britanie, Olanda si Austria.
  Povestea de succes a modelului actual a inceput cu ocazia lansarii productiei din data de 3 martie 2003. Volkswagen Autovehicule Comerciale realizeaza modelul T5 in fabricile din Hanovra si Poznan. La Hanovra sunt produse variantele carosate, iar la Poznan cele descoperite, cu platforma si cabina dubla din seria T5. Aceasta include Transporter, Caravelle, Multivan si California. Fiecare serie individuala de modele include la randul sau diferite variante.
  Numeroase distinctii si clasari pe prima pozitie in clasamentele realizate de revistele nationale si internationale specializate in domeniul automobilistic demonstreaza cautarea deosebita de care s-a bucurat T5 chiar de la lansare. An de an, T5 a obtinut numeroase premii la segmentul din care face parte: „Van of the Year“, „Vehiculul de transport al anului“ (2003), „International Van of the Year“ (2004), „Masina anului“ (auto motor und sport 2004 – 2009), „Masina cu tractiune integrala a anului“ (Auto Bild Allrad 2005 – 2009), „Motorhome-ul anului (promobil 2009) si, in cele din urma, „Clasicul viitorului“ (Motor Klassik 2007).
  Si pentru sectorul comercial, pentru prestatori de servicii, meseriasi, autoritati locale, federale, ministere si clienti persoane fizice, T5 reprezinta prima optiune la realizarea numeroaselor activitati de transport si in domeniul mobilitatii. Indiferent daca este vorba despre varianta carosata, cu platforma, cabina dubla, combi sau Caravelle, Multivan si California – toate cerintele clientilor se transforma in realitate. T5 este livrat cu ampatament scurt si extins, cu volan pe stanga si pe dreapta.
  Daca tinem cont de diferitele variante de motorizare, constatam ca in fabrica din Hanovra sunt realizate nu mai putin de 460 de variante de baza ale modelului T5. Pe banda de productie, un model cu ampatament scurt este urmat de altul cu ampatament extins, un model carosat este fabricat dupa o versiune combi cu unul sau doua geamuri laterale. „La baza acestor performante se afla dorinta de a raspunde cerintelor clientilor, pornind de la motoul ,Construieste un autovehicul in functie de scopul urmarit’“, afirma Schaller.
  T5 se afla „pe val“. Un milion de unitati produse reprezinta un imbold pentru a depasi performantele inregistrate cu modelul anterior T4, care a fost produs in aproximativ 1,7 milioane de unitati numai in Hanovra.
  Pentru a sublinia legatura speciala a fabricii cu regiunea Hanovra, Volkswagen Autovehicule Comerciale va dona cu ocazia jubileului de productie un model T5 Caravelle unei familii selectate in cadrul actiunii „O inima pentru copii“.
  Informatii cu privire la fabrica din Hanovra:
  Piatra de temelie pentru cea de-a doua fabrica Volkswagen ca marime dupa cea din Wolfsburg a fost pusa la data de 8 martie 1955 – dupa numai un an, primul Transporter a iesit pe poarta fabricii din Stöcken- Hanovra. Cu o istorie de peste cinci decenii, este fabrica cu cea mai indelungata traditie in productia de modele Transporter. Toate cele cinci generatii ale microbuzului VW au fost produse in aceasta fabrica – nu mai putin de 7,5 milioane de unitati. La nivel mondial au fost produse incepand cu anul 1950 peste 10 milioane de microbuze VW – in Wolfsburg, Hanovra, Poznan, Brazilia, Mexic si Africa de Sud. Pentru lansarea productiei de serie a modelului T5 la data de 3 martie 2003, fabrica din Hanovra a fost restructurata complet. Cu aproximativ 12.000 de angajati, fabrica este cel mai mare angajator din sectorul industrial din regiunea Hanovra. Volkswagen Autovehicule Comerciale produce aici nu doar modelul de succes al marcii, ci si chiulase si schimbatoare de caldura pentru concernul Volkswagen, iar din martie 2009 si caroseria vopsita a modelului Porsche Panamera.

  Stephan Schaller, purtător de cuvânt al consiliului de administraţie
  al mărcii Volkswagen Autovehicule Comerciale:
  "Un milion de unităţi T5 înseamnă un milion de clienţi cărora dorim să le mulţumim."


  Angajaţii departamentului de producţie în faţa modelului aniversar. "Un milion de unităţi T5 – această cifră reprezintă expresia eforturilor depuse de toţi angajaţii de la Volkswagen Autovehicule Comerciale", a subliniat Stephan Schaller, purtător de cuvânt al consiliului de administraţie al mărcii Volkswagen Autovehicule Comerciale.

  Stephan Schaller, purtător de cuvânt al consiliului de administraţie
  al mărcii
  Volkswagen Autovehicule Comerciale,
  şi Heinrich
  Söfjer, preşedintele comitetului de întreprindere
  Volkswagen Autovehicule Comerciale
  , lângă Volkswagen T5
  cu numărul un milion, produs astăzi la fabrica din
  Hanovra.


  Sursa: Porsche Romania / Scorpion

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.