.
  • 'Lepădarea de limbă' - lansare de carte Biblioteca Judeţeană 'Duiliu Zamfirescu'

    Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea , vă invită să participaţi la o interesantă lansare de carte, găzduită de Teatrul Municipal „Maior Gheorghe Pastia” Focşani.Joi, 16 iulie, ora 17.30, în foaierul Teatrului Municipal „Maior Gheorghe Pastia” va avea loc lansarea volumul de poezie 'Lepădarea de limbă' în prezenţa autoarei Lucia Cherciu. Cartea a apărut în 2009 la editura Vinea în condiţii grafice deosebite.



    Lucia Cherciu s-a nãscut în satul Pãuleşti-Vrancea în anul 1972 şi este în prezent conferenţiar universitar titular la State University of New York, unde predă cursuri de Literatură Americană, Compoziţie şi Gramatica Limbii Engleze. A absolvit cursurile Universităţii din Bucureşti la Facultatea de Limbă Engleză, unde şi-a obţinut şi masteratul în 1995. În anul 2000 a obţinut doctoratul în Teorie şi Critică Literară – Literatura Americană de la Indiana University of Pennsylvania şi a publicat peste ocean mai multe lucrări, în reviste de prestigiu, în domeniu.
    În România a publicat în reviste literare ca: Pro Saeculum, Oglinda Literară, Astra, Caiete Critice ş.a.
    Autoarea locuieşte în Statele Unite din anul 1995.

    „În condiţiile globalizării, spiritul local devine o sursă de originalitate, de inovaţie, o contribuţie autentică. Din punct de vedere personal, Vrancea reprezintă pentru mine respectul pentru bibliotecă şi pentru oamenii ei plini de profesionalism şi mai ales recunoştinţa pentru mentori işi toţi prietenii şi profesorii care mi-au fost călăuză, îndemn şi inspiraţie.Revin cu plăcere în fiecare vară în Vrancea; mi-am dorit această lansare acasă pentru că este locul din lume pe care îl cunosc cel mai bine, sunt cititoare a bibliotecii de mică şi am fost formată de dascălii vrânceni, deci Focşaniul mi se pare o alegere firească pentru lansarea volumului meu de poezii.”- Lucia Cherciu




    DIRECTOR - Drd. Teodora Fîntînaru
    BIBLIOTECAR Relatii Publice - Maria-Cristina Olaru

1 comentarii:

  1. Anonim says:

    Felicitari!

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.