.
  • Decizii in grupul Volkswagen

    Comisia de supraveghere stabileşte direcţia de urmat pentru concernul integrat în domeniul auto


    Focsani, 27 iulie 2009– În cadrul şedinţei sale extraordinare organizate ieri, comisia de supraveghere a Volkswagen Aktiengesellschaft a susţinut ideea creării unui concern integrat în domeniul auto cu Porsche, care ar urma să fie coordonat de Volkswagen. Consiliul de administraţie al firmei Volkswagen va începe discuţiile cu noile persoane responsabile din cadrul firmei Porsche pentru a formula împreună un concept final pentru atingerea acestui obiectiv. În plus, prin intermediul unui proces amplu de verificare şi evaluare vor fi create condiţiile pentru semnarea unui acord de bază cu privire la asocierea celor două firme.

    Concernul integrat în domeniul auto va fi creat prin implicarea în etape a Volkswagen la Porsche AG şi fuziunea ulterioară a Porsche Automobil Holding SE cu Volkswagen AG. În acest context, Porsche va rămâne o firmă independentă cu sediul în Stuttgart. În opinia tuturor celor implicaţi, acest concept de bază reprezintă soluţia optimă pentru o concentrare urmărită a forţelor.

    În acordul de bază care face obiectul negocierilor vor fi prevăzute procedura ulterioară de urmat, precum şi etapele individuale ale tranzacţiei. În acest context, implicarea statului Qatar ca partener strategic al Volkswagen, care susţine realizarea unui concern integrat în domeniul auto, este salutată expres. Conceptul final pentru asocierea urmărită dintre Volkswagen şi Porsche va fi realizat astfel încât să fie asigurate în continuare bazele financiare solide şi capacitatea durabilă de acţiune a concernului Volkswagen, precum şi independenţa Porsche. La crearea unui concern integrat în domeniul auto se va ţine de asemenea cont în mod corespunzător de interesele tuturor părţilor implicate.

    Volkswagen salută iniţiativa asociaţilor din cadrul familiilor Porsche şi Piëch de a susţine intens procesul ulterior, rămânând şi în viitor cel mai mare acţionar cu demersuri antreprenoriale din cadrul Volkswagen. Comisia de supraveghere a Porsche SE a susţinut cu această ocazie şi crearea unui concern integrat şi a pus bazele importante în acest scop.

    Prof. dr. Martin Winterkorn, preşedintele consiliului de administraţie al Volkswagen Aktiengesellschaft, a declarat: „Asocierea urmărită dintre Volkswagen şi Porsche se bazează pe o logică impusă de condiţiile industriale şi oferă perspective promiţătoare: oferă mai multă putere pentru două firme foarte puternice. Volkswagen şi Porsche dispun de know-how excelent şi pot valorifica mai bine în comun resursele individuale. Din acest motiv, preconizăm apariţia de noi oportunităţi de dezvoltare. Astfel sunt garantate locurile de muncă existente, fiind create totodată şi alte locuri de muncă. În mod suplimentar, putem valorifica experienţa noastră deosebită în ceea ce priveşte integrarea de mărci de succes, renumite, cu o tradiţie bogată. Aşa cum se întâmplă în prezent cu Audi, şi Porsche ar continua să se dezvolte independent în concernul Volkswagen şi ar putea să îşi menţină identitatea. Respectăm foarte mult performanţele realizate de angajaţii firmei Porsche şi avem convingerea că Porsche ar contribui semnificativ la creşterea valorică a concernului Volkswagen – la fel cum şi Volkswagen ar fi o creştere pentru Porsche.“




    Sursa: Porsche Romania / Scorpion

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.