.
 • Romania verde

  Iata ce mail frumos am primit in aceasta dimineata:


  România Verde

  Clima e in schimbare in România.Zone întregi din sudul şi estul României tind să devină aride, iar lucratul pământului va fi imposibil. Păşunatul excesiv ameninţă să distrugă vegetaţia, prevestind o eră a deşertificării. Ar trebui să ne treacă fiori la auzul acestor vorbe. Sectorul agricol românesc va suferi mereu de temperaturile neobişnuit de mari, iar ce scapă de caniculă e distrus de inundaţii.Vă sună cunoscut? Pentru a îmbunătăţii aceste lucruri există resurse, soluţii, dar mai e nevoie şi de hotărâri ale factorilor politici. Cea mai eficientă soluţie e impădurirea, pentru a stopa si pierderea terenurilor. Ritmul alert al dezvoltării economiei românesti, noi supermarketuri, locuinţe, fabrici - consumă multe resurse şi extrem de multa apă. Apele uzate nu se reciclează; nu există dezbateri pe tema resurselor de apă. Numai câteva oraşe din România au un sistem de reciclare a deseurilor, însă acest lucru nu pare să fie o prioritate sau un lucru de interes public.

  O vorba spune: ”Numai atunci când ultimii copaci vor fi murit, ultimul râu va fi poluat şi ultimul peşte va fi prins, vom realiza că nu putem mânca bani”. Sortează gunoiul şi învaţă şi prietenii cum să facă acelaşi lucru. O campanie masivă de plantat arbori ar rezolva multe din aceste probleme. Pădurile absorb o mare parte din apă de la ploile torenţiale înainte ca inundaţiile să se producă. Ce altă cale mai bună ar fi pentru reţinerea apei,decât copacii? E nevoie urgentă de extinderea fondului forestier prin împăduriri şi regenerarea suprafeţelor exploatate. Arborii se plantează doar in zonele montane şi de deal. Trebuie să avem păduri şi în zonele joase. Măsurile trebuie să fie urgente. Perdele de protecţie alcătuite din arbori pot fi plantate de-a lungul câmpurilor,având un rol dublu:absorbţia apei din precipitaţiile în exces şi protecţia împotriva vântului. Plus că produc oxigen atât de necesar la câmpie,mai ales vara. Pe deasupra mai sunt şi frumoşi. Arborii sunt o sursă de venit nu numai din vânzarea lemnului,dar şi nucii sau pomii fructiferi,ori vita de vie ar putea constitui o bază pentru noi afaceri,cu mare impact pozitiv şi asupra mediului. Deci ar fii o alternativă pentru cultura cerealiera.

  O campanie majoră de plantat arbori ar face posibilă şi angajarea forţei de muncă pe termen scurt(plus profituri pe termen mediu) pentru locuitorii României de la ţară, care se simt neajutoraţi. Pădurile ar rezolva multe probleme.

  Trebuie să ne preocupe problema pădurilor,iar cei din factorul politic să ia urgent măsuri.Domnilor primari,haideţi la impădurit!Iar pădurarii trebuie să se îngrijească de pepiniere,nu să le lase în paragină,aşa cum se întâmplă cu multe din ele!

  Cu respect,

  Mitut Claudiu

  Mail: mitut54@yahoo.com

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.