.
 • Modelul pickup produs de Volkswagen Autovehicule Comerciale se numeste Amarok


  - In limba inuitilor, termenul inseamna "lup"
  · Numele simbolizeaza forta si rezistenta
  · Lansarea pe piata la inceputul anului 2010 in America de Sud
  · AMAROK va fi disponibil ulterior si in Europa  Hanovra / Bucuresti, 04 iunie 2009 – Noul pickup produs de Volkswagen se numeste Amarok. In toamna anului 2009, primul pickup al unui producator european foarte important va fi prezentat pentru prima data opiniei publice din intreaga lume, in America de Sud. Lansarea pe piata in America de Sud este prevazuta pentru primavara anului 2010, iar in cursul verii AMAROK va fi disponibil si in Europa. Cu AMAROK, Volkswagen intentioneaza sa patrunda pe piata mondiala a modelelor pickup, dominata pana in prezent preponderent de producatorii japonezi. Cu ocazia ultimei editii a salonului de vehicule comerciale IAA, Volkswagen Autovehicule Comerciale a prezentat un concept impresionant pentru acest model si, prin aceasta, a atras atentia asupra noii clase, cea de-a patra realizata de acest producator. AMAROK va fi produs in fabrica Volkswagen din Agentina, „Pacheco“, in apropiere de Buenos Aires.
  Numele Amarok provine din limba inuitilor care traiesc in nordul Canadei si Groenlanda si inseamna lup. Pentru inuiti, un grup etnic al eschimosilor, lupul este considerat regele salbaticiei si impresioneaza prin forta si robustete, prin rezistenta si dominanta.
  In plus, aceasta denumire este asociata textual cu expresia "iubitor de pietre”, in special in spatiul vorbitor de limbi romanice – intre care se numara si pietele principale Brazilia si Argentina. Pe aceste piete, unde modelele pickup sunt considerate vehicule de agrement, utilizate frecvent gratie versatilitatii acestora, fiind una dintre cele mai cautate clase, capacitatea de a rula pe teren accidentat si fiabilitatea oferite de Amarok vor reprezenta un argument important de cumparare.
  „Aceasta denumire se potriveste perfect cu caracteristicile modelului nostru pickup, care va impune noi standarde in clasa din care face parte. Am ales cu mare atentie acest nume, care va fi utilizat la nivel mondial. Pentru ca Amarok trebuie sa conduca la asocieri pozitive pe toate pietele internationale relevante si sa se impuna inca de la lansarea pe piata in raport cu modelele concurente cunoscute“, subliniaza Stephan Schaller, purtatorul de cuvant al marcii Volkswagen Autovehicule Comerciale.
  Amarok este primul pickup de acest gen realizat de un producator european important si se confrunta la clasa modelelor de 1 tona in special cu concurenti asiatici.


  Cel de-al saselea model realizat de marca Volkswagen Autovehicule Comerciale dupa Caddy, Transporter, respectiv Multivan si Crafter, precum si cele doua modele comercializate exclusiv in America de Sud - Saveiro si T2 este considerat o componenta importanta in strategia de dezvoltare a concernului Volkswagen si permite Volkswagen sa patrunda intr-un nou segment. Schaller: „AMAROK conduce marca noastra intr-o dimensiune noua, cu valente internationale mai puternice. Volkswagen Autovehicule Comerciale isi exprima mandria ca a creat, produce si comercializeaza acest model cu importanta deosebita pentru intregul concern, ceea ce permite o extindere concentrata a gamei de modele oferite pe plan mondial.“
  Amarok de conceptie complet noua va fi disponibil ca pickup cu cabina dubla si tractiune integrala. Ulterior va fi disponibila si versiunea cu o cabina simpla. Una dintre caracteristicile esentiale, suplimentar fata de tehnologia moderna, dar robusta, este reprezentata de motoarele economice si designul actual al marcii Volkswagen. Conceptul prezentat la IAA ofera o prima impresie asupra acestui model. Propulsia este asigurata de motoare turbodiesel (TDI) cu tehnologie Common-Rail de ultima generatie, puternice si, in acelasi timp, economice. Consumul si nivelul de emisii al propulsorului Amarok vor impune noi standarde la clasa modelelor pickup.
  Amarok va fi lansat pe piata in primavara anului 2010, pentru inceput in America de Sud si Centrala, ulterior fiind disponibil in Rusia si Europa, precum si in Africa si Australia.


  Informatii suplimentare, precum si imagini ale prototipului pickup si un interviu cu Harald Schomburg, directorul de vanzari si marketing la Volkswagen Autovehicule Comerciale, cu privire la denumirea acestui model sunt disponibile mai jos:

  Intrebari adresate lui H. Schomburg cu privire la denumirea modelului


  Domnule Schomburg, ce v-a inspirat acest nume si care este explicatia analogiei cu un lup?
  Am cautat o denumire autentica, adaptata optim la caracteristicile modelului nostru pickup si care sa permita o aplicare la nivel mondial.
  Amarok este un autovehicul foarte puternic, robust si fiabil, care se adapteaza celor mai variate situatii. Toate aceste caracteristici sunt specifice unui lup.
  Modelul nostru pickup este ceva special, astfel incat am avut si cerinte deosebite pentru denumirea sa. Cred ca am reusit sa satisfacem aceste exigente.

  Cum se pronunta denumirea si aceasta justifica aceleasi asocieri in intreaga lume?
  Toate cele trei silabe sunt accentuate uniform.
  Am optat in mod constient pentru o denumire care sa se regaseasca fara probleme si in spatiul lingvistic romanic – ceea ce inseamna, in special, in America de Sud. Pentru a garanta respectarea acestei cerinte, toate pietele principale au fost implicate intens in procesul de identificare a denumirii potrivite. Astfel, semnificatia denumirii in limbile romanice „iubitorul de pietre“ se potriveste perfect cu modelul nostru pickup.


  Modelul se va numi Amarok pe toate pietele sau vor exista si exceptii?
  Nu exista un alt model Volkswagen care sa fie comercializat pe un numar atat de mare de piete ca Amarok. Din acest motiv, prezenta si acceptarea pe plan mondial a denumirii au prezentat o importanta deosebita. Nu sunt prevazute exceptii.

  Cand va fi lansat pe piata acest model?
  Vom incepe lansarea pe piata in America de Sud. Premiera mondiala va avea loc la finalul acestui an in Argentina. Astfel vom initia si activitatile noastre pentru lansarea pe piata. Se estimeaza ca Amarok va fi disponibil in America de Sud incepand cu luna martie. In Europa, lansarea pe piata este prevazuta pentru vara anului 2010.


  Sursa: Porsche Romania / Scorpion

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.