.
  • Istorie VW - Scirocco la a doua generație

    A doua generație Scirocco beneficia de două cutii de viteze. Prima era o manuală cu cinci trepte, iar cea de-a doua, o automată, avea numai trei trepte.

    În luna mai 1981, după 7 ani de la lansarea modelului, cea de-a doua generație a lui Scirocco era prezentă în showroomurile dealerilor Volkswagen. Ca și predecesorul său, noul model era produs în ateliere Karmann, carosierul tradițional al Volkswagen. Totuși, mașina se baza pe platforma tehnică a Golfului I, ceea ce, din punctul de vedere al comportamentului rutier, reprezenta o evoluție clară față de prima generație de Scirocco. Alături de un design fericit și bine proporționat, mașina se lăuda și cu o parte tehnică bine pusă la punct, confirmând sloganul lansării sale, potrivit căruia „dacă ar fi fost doar frumoasă, atunci nu era un Volkswagen“.

    Motorizările plecau de la un 1,3 l si 60 CP, apoi creșteau la 1,5 l și 70 CP pentru a ajunge la 1,6 litri care producea 85 CP sau 110 CP în versiunea GTI. Mai târziu, în 1985 cilindreea a mai crescut la 1,8 litri, iar puterea a ajuns să măsoare chiar și 139 CP. Interesant este că atunci, ca și azi, albul era culoarea la modă. Versiunea limitată „Whitecat“ specifică anului 1985 a fost produsă numai în „alb arctic“.


    Sursa: Porsche Romania / Scorpion

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.