.
  • Corpul Rangerilor Juniori in Rezervatia 'Focul Viu' de la Andreiasu


    In cadrul proiectului "Focul Viu - un brand national", finantat de MOL Romania prin Fundatia pentru Parteneriat si implementat de Asociatia pentru Dezvoltare Durabila "Focul Viu" Focsani, in parteneriat cu Scoala si Primaria din Andreiasu si Directia Silvica Focsani, simbata 13 iunie 2009 s-a infiintat Corpul Rangerilor Juniori.


    Douazeci si patru de elevi de la scolile din Andreiasu de Jos si Andreiasu de sus s-au angajat sa cunoasca, sa apere si sa protejeze biodiversitatea "Rezervatiei Focul Viu de la Andreiasu".
    Primele activitati desfasurate de tinerii rangeri au fost de igienizare si montare casute pentru pasari.Igienizarea s-a facut pe 30% din suprafata rezervatiei. Deseurile au fost colectate selectiv si preluate de administratia locala.
    Casutele pentru pasari in numar de 20, au fost realizate de catre un angajat al Scolii din Andreiasu, care este si profesor de sculptura, cu material lemnos de la comunitatea locala.
    In perioada urmatoare in Corpul Rangerilor Juniori vor intra si alti elevi din zona, printe care grupul de la Prahuda condusi de invatator Dragomir Gheorghe.


    Sursa: Florea Ioan, presedinte ADD Focul Viu

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.