.
  • Ziua Mondiala a Biodiversitatii - la Focul Viu

    In cadrul proiectului "Focul Viu -un brand national" finantat de MOL Romania prin Fundatia pentru Parteneriat s-a desfasurat in perioada 23-24 mai 2009 o tabara de identificare specii.


    La aceasta tabara realizata cu prilejul Zilei Mondiale a Biodiversitatii (22 mai) au participat specialisti de la Sectia Stiintele Naturii - Muzeul Vrancei, de la Grupul Scolar G.G.Longinescu, de la Parcul Natural Putna-Vrancea, de la Scoala Andreiasu si de la Oficiul de Studii Pedologice si Agrochimice Vrancea.
    La buna desfasurare a taberei si-au adus contributia Ocolul Silvic Focsani, Primaria Andreiasu si voluntari ai Asociatiei pentru Dezvoltare Durabila Focul Viu care s-au ocupat de logistica si fotografierea plantelor. In cele doua zile ale taberei am reusit sa identificam pe loc 80 de specii din cele 160 cit ne propusesem initial (in special pasari, plante si arbori). Identificarea va continua cu o etapa de laborator in care vom folosi pentru identificare materialul fotografiat si cel din ierbarul realizat in cele doua zile ale taberei.
    Printre cele mai interesante specii identificate in aceasta tabara am putea enumera: Calinul si Ienuparul la categoria arbori-arbusti, Colilia, Coada Vulpii, Paralutele la categoria plante, Silvia de tufis, Privighetoarea de zavoi, Ciocirlia de padure la pasari.
    Ca o concluzie putem spune ca tabara a fost un excelent prilej pentru realizarea schimburilor de experianta si pentru perfectionare in domeniul identificarii speciilor.




    Sursa: Florea Ioan - presedinte ADD "Focul Viu"

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.