.
  • Umbrela Verde - Sa pastram Romania curata! Implica-te si tu!

    Despre campanie


    De ce trebuie sa actionam ACUM?

    Poluarea a devenit unul din cele mai mari pericole pentru sanatatea si viata noastra, a tuturor.
    Poluarea produce anemii, conjunctivite, boli respiratorii grave si afectiuni ale sistemului nervos. Asta atunci cand nu ucide. Conform Agentiei Europene pentru Mediu, poluarea ucide intr-un an mai multi oameni decat accidentele de masina. Peste 800 de milioane de europeni sunt afectati de aceasta problema globala.
    Situatia nu este mai roz nici in Romania. Conform Ministerului Mediului, bucurestenii inhaleaza lunar 166 de mii de tone de noxe si 273 de tone de praf. De asemenea, un singur roman produce anual o cantitate record de gunoi - 799 de kilograme de deseuri menajere. In plus, in Romania, doar 5,6 % din deseurile menajere sunt reciclate, iar in Bucuresti, 20% din gunoiul produs ramane necolectat.




    Vezi si alte statistici alarmante despre pericolele de mediu.

    Ce este Umbrela Verde?
    Umbrela Verde este o campanie de responsabilizare fata de mediu. Ea a fost initiata de Tuborg Romania, in vara anului 2007, cu sprijinul Ministerului Mediului si al Fundatiei Mereu Aproape.
    Obiectivul campaniei este sa schimbe o mentalitate profund gresita a romanilor: “Gestul meu nu conteaza”. Sa-i convinga ca, impreuna, trebuie sa pastram Romania curata.
    1. In cadrul campaniei au loc periodic actiuni de voluntariat. Pana in prezent, acestea au fost actiuni de ecologizare sau actiuni de informare si responsabilizare.
    2. Campania are si o componenta de educare prin mass-media. In septembrie 2007, Antena 1 a difuzat zilnic 4 minidocumentare care trageau un semnal de alarma asupra consecintelor pe care le au gesturile noastre asupra mediului.

    Detalii suplimentare despre aceasta campanie gasiti aici.









0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.