.
 • Testul suprem de anduranta pentru noul Audi R8 LMS


  · Automobilul sport GT3 participa in cursa de 24 de ore de la Nürburgring
  · Echipele ABT Sportsline si Phoenix Racing participa cu cate doua automobile fiecare
  · Piloti cu experienta, printre care si patru campioni DTM
  Ingolstadt / Focsani – In cadrul dezvoltarii continue a automobilului Audi R8 LMS la finalul lunii mai este programat un test suprem de anduranta pentru noul automobil sport GT3 produs de AUDI AG: in perioada 23-24 mai, echipele ABT Sportsline si Phoenix Racing, sustinute de pilotii de incercare Audi, vor participa cu patru automobile in cursa de 24 de ore de la Nürburgring.
  „Circuitul Nürburgring-Nordschleife este considerat drept unul dintre cele mai dure si mai solicitante circuite de curse din lume. Ca si circuitul Sebring pentru prototipuri sport, acesta este perfect pentru a dezvalui potentialul de imbunatatire al oricarui nou automobil de curse. Exact aceasta planuim sa realizam in timpul cursei de 24 de ore, inainte de a incepe in aceasta toamna livrarea modelului R8 LMS catre clienti.”
  Audi R8 LMS, cu o capacitate de 500 CP, a parcurs deja doua curse „de testare” pe circuitul Nürburgring-Nordschleife, in cadrul Campionatului de anduranta BFGoodrich, obtinand si un loc pe podium. O alta cursa „de testare” este programata pentru 2 mai, cand cele patru automobile care vor participa in cursa de 24 de ore, vor fi conduse de 14 piloti.
  Echipele ABT Sportsline si Phoenix Racing au format echipaje compuse din piloti experimentati, printre care cinci piloti de incercare Audi, patru campioni DTM, patru castigatori Le Mans si cinci piloti care au castigat cel putin o data cursa de 24 de ore de la Nürburgring.
  Toti cei 14 soferi sunt considerati drept piloti exceptionali in cursele de anduranta, care cunosc foarte bine circuitul Nürburgring-Nordschleife.

  Printre acestia se numara si campionul DTM en-titre Timo Scheider, care, impreuna cu coechipierul sau DTM, Mattias Ekström si triplul castigator al cursei Le Mans, Marco Werner, vor pilota pentru echipa ABT Sportsline. Cu ocazia aniversarii centenarului marcii Audi, automobilul Audi R8 LMS va concura cu numarul de concurs 100. Pilotii celui de-al doilea R8 din echipa ABT Sportsline sunt Christian Abt, Jean-François Hemroulle, Pierre Kaffer si Lucas Luhr.
  Marc Basseng, Mike Rockenfeller si Frank Stippler vor conduce unul dintre cele doua automobile ale echipei Phoenix Racing. Multiplii castigatori ai cursei Le Mans, Frank Biela, Emanuele Pirro, Hans-Joachim Stuck si Marcel Fässler compun echipajul de piloti extrem de performant al celui de-al doilea automobil R8 LMS prezentat de echipa Phoenix Racing.
  Cu trei victorii obtinute pana acum, Hans-Joachim Stuck, reprezentantul Motorsport pentru Grupul Volkswagen din ianuarie 2008, este unul dintre cei mai de succes piloti participanti in cursa de 24 de ore. Lucas Luhr, Emanuele Pirro, Timo Scheider si Mike Rockenfeller au castigat si ei in trecut cursa clasica de anduranta.
  De asemenea, echipa Phoenix Racing a mai castigat cursa de 24 ore de la Nürburgring, obtinand victoria in cursa de acasa, in regiunea Eifel, in 2003. Cel mai bun rezultat (al doilea loc) obtinut de echipa ABT Sportsline a fost tot in anul 2003.
  Cea de-a 37-a editie a Cursei ADAC Zurich de 24 de ore va incepe sambata, 23 mai, la ora 16.00 (ora locala). Sesiunile de antrenament vor avea loc joi si vineri. Canalul de sport DSF va transmite in direct mare parte a curselor de la Nürburgring.
  Sursa: Porsche Romania / Scorpion

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.