.
  • "Nu lasa urme!" sau "Cei sapte ani de acasa"

    Concept de drumetie si turism lansat in Vrancea de Asociatia pentru Dezvoltare Durabila "Focul Viu”.


    Pe data de 9 Mai cu prilejuil aniversarii a 14 ani de activitate, Asociatia pentru Dezvoltare Durabila "Focul Viu” a lansat in aria protejata "FOCUL VIU de la Andreiasu” o noua forma de turism responsabil sub denumirea "NU LASA URME” (Leave No Trace - LNT).
    Aceasta activitate s-a desfasurat în cadrul proiectului "FOCUL VIU –un brand national”, finantat de MOL ROMÂNIA prin Fundatia pentru parteneriat.
    Participanti au fost in numar de 100 persoane ( 20 membri si simpatizanti ai asociatiei, 40 de copii de la Scoala generala Prahuda care au parcurs distanta de la Paltin la Andreiasu pe jos, insotiti de D-ul invatator Dragomir Gheorghe, 20 de copii de la Scoala generala Andreiasu insotiti de directorul scolii, D-ra profesor Simion Geaniana si 20 de turisti ocazionali).
    Principiile "NU LASA URME”(Leave No Trace - LNT) se adreseaza drumetului nemotorizat cât si turistului motorizat, cu scopul de a promova si practica un turism al bunului simt.


    Aceste principii de etica a drumetiei si turismului sunt:
    1. Planuieste excursia din timp si pregateste-te pentru calatorie!
    2. Umbla si pune tabara pe suprafete de teren rezistente!
    3. Nu murdari NATURA si evacueaza-ti gunoiul!
    4. Lasa locul vizitat asa cum l-ai gasit!
    5. Focul de tabara sa lase cât mai putine urme.
    6. Respecta vietuitoarele salbatice!
    7. Respecta ceilalti drumeti!

    Cei 100 de participanti au aplicat principiile, astfel incat la terminarea scurtei vizite in rezervatie, au facut focul pe gratare si nu pe pamant, au curatat si indepartat vetrele de foc gasite gresit amplasate, au igenizat partial zona si au luat gunoiul cu ei.
    Membrii asociatiei si prietenii lor au concluzionat ca, aceste învataturi se regasesc de fapt si în educatia pe care orice copil ar trebui sa o primeasca de la parinti, asa cum bine reiese si din zicala stramoseasca ,, Cei sapte ani de acasa”.
    Dorinta membrilor Asociatiei pentru Dezvoltare Durabila "Focul Viu” este ca tot mai multi români sa îmbratiseze acest concept de a "NU LASA URME” pe unde trec si sa declare, asa cum micutii de la Prahuda au inscris pe cortul lor "NICI NOI NU LASAM URME”.


    Detalii suplimentare pe: http://www.addfoculviu.ro

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.