.
 • Debut impresionant pentru Audi R8 LMS


  ADAC GT Masters: Desi modelul Audi R8 LMS a fost reevaluat si ulterior reclasificat de catre organismul de conducere FIA chiar inainte de prima sa cursa pe circuitul ADAC GT Masters si, prin urmare, a trebuit sa concureze cu putere redusa, o greutate mai mare, o aripa spate mai ingusta si o garda la sol mai mare, noul automobil sport GT3 de la AUDI AG a facut o impresie puternica la debutul sau in Oschersleben.


  In prima cursa, trei din cele patru modele R8 LMS concurente au terminat in fruntea clasamentului. Cesar Campanico si Nicolas Armindo (Echipa Rosberg), care au luat startul pe al doilea rand, chiar au condus cursa inainte sa ramana in urma din cauza unei penalizari Stop-and-Go pentru o greseala din timpul opririi obligatorii la boxe. Christian Abt (Echipa Abt Sportsline) a fost vedeta celei de-a doua curse desfasurate in lunea Pastelui: fostul pilot Audi s-a luptat pe traseu si a ajuns de pe locul zece pe locul trei cu masina sa Audi R8 LMS. Totusi, coechipierul sau, Shane Williams, a ratat un loc pe podium, ajungand in patul de pietris chiar inainte de sfarsitul cursei. Cel mai reusit finis R8 a fost realizat de Michael Outzen si Henri Moser (Phoenix Racing), care au ocupat locurile patru si cinci.

  Teste DTM desfasurate la Dijon-Prenois
  DTM: Numaratoarea inversa pentru DTM 2009 incepe cu primele teste DTM oficiale din acest an. Echipele Audi Sport Abt Sportsline, Phoenix si Rosberg desfasoara teste pe pista franceza de la Dijon-Prenois, unde are loc pentru prima data o cursa DTM, in acest an. Modelul Audi A4 DTM 2009 ("R14 plus") intalneste pentru prima data ultimul model Mercedes-Benz Clasa C. Audi isi propune sa fie anul acesta primul producator de automobile care sa castige, pentru a treia oara consecutiv, cea mai populara serie de curse auto. In perioada 27 – 30 aprilie se desfasoara teste oficiale suplimentare pe circuitul Hockenheimring, inainte de inceperea sezonului 2009 la Hockenheim, pe 17 mai.


  Prezentare DTM in Düsseldorf
  DTM: Pentru a patra oara consecutiv, prezentarea DTM are loc in orasul sportiv Düsseldorf. Dupa conferinta de presa in "Meilenwerk", la care vor participa si Directorul Audi Motorsport, Dr. Wolfgang Ullrich, si cei noua piloti de uzina ai acestuia, evenimentul public va incepe pe Königsallee. Pe pista inchisa temporar, situata in inima orasului Düsseldorf, vor putea fi vazute in actiune mai multe automobile Audi A4 DTM si un model Audi R8 LMS. Anul trecut, aproximativ 200.000 de spectatori au fost prezenti pe "Königsallee".

  Teste suplimentare efectuate pe circuitul Nordschleife
  Echipa Phoenix Racing va participa la un alt eveniment, in cadrul Campionatului de Anduranta BFGoodrich desfasurat pe circuitul Nürburgring-Nordschleife, cu versiunea de anduranta a modelului Audi R8 LMS. De data aceasta, la volan se vor afla Christian Abt, Marc Basseng si Frank Stippler. Ultimul test FIA de masurare a performantei este valabil si pentru aceasta cursa.  Sursa: Porsche Romania / Scorpion

0 comentarii:

Leave a Reply

xiaomi

Descarca gratuit peste 3750 de melodii karaoke, romanesti si straine.